Makkelijke én heerlijke naan uit de Airfryer

Makkelijke én heerlijke naan uit de Airfryer

Nog altijd vind ik koken één van de leukste dingen om te doen. Ik vind het heerlijk om voor mijn gezin de lekkerste dingen op tafel te zetten. En of het nu in het weekend of een doordeweekse dag, ik probeer er altijd een feestje van te maken! En lekker eten hoeft ook niet ingewikkeld te zijn, soms kun je al met een aantal simpele ingrediënten iets heel lekkers maken, zoals deze naan uit de Airfryer! Voor dit recept heb je slechts 3 ingrediënten nodig en hoogstwaarschijnlijk heb je ze wel in je keukenkastje staan. Wij eten naan het liefste bij een lekkere Indiase of Thaise curry.

Ingrediënten voor 6 kleine naan:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel zout
  • Extra bloem om te bestuiven
  • evt. zwarte uienzaadjes

Bereiding:

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, de Griekse yoghurt en het zout met elkaar. Omdat het een vrij natte deeg is, begin ik het altijd eerst te mengen met behulp van een vork. Wanneer het deeg wat meer vast wordt qua structuur, ga ik kneden met mijn handen. Dit hoeft helemaal niet lang, hou er wel rekening mee dat het deeg wat plakkerig is maar dit zorgt uiteindelijk wel voor een lekkere niet te droge naan.

Bestuif vervolgens het aanrechtblad met wat bloem en maak 6 bolletjes en met behulp van een deegroller maak je de bolletjes plat van ongeveer een halve centimeter dik. Je kan het nu vervolgens in een pan bakken maar ik bakte de naan met de Airfryer en dit was een groot succes! Doe de naan in de airfryer voor ongeveer 6 minuten op 200 graden. Het lekkerste is om ze meteen warm op te eten. Ook kun je ze eventueel bestrijken met wat gesmolten boter en knoflook, heerlijk!