Lekkere Mexicaanse Maaltijdsalade met kip

Eén van onze guilty pleasures is het bestellen van eten. Soms hebben we gewoon geen zin om te koken en dan is een bestelling zo geplaatst. We zijn vooral dol op Mexicaans eten en af en toe bestellen we iets bij Taco Mundo. Vooral de Chicken Salad is favoriet en inmiddels hebben we deze nu al een paar keer nagemaakt. De Chicken Salad een heerlijke maaltijdsalade die makkelijk en snel te maken is.

mex1

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • klein zakje ijsbergsla
 • klein zakje rucola
 • 3 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • groene olijven in plakjes (naar smaak)
 • klein blikje mais
 • jalapeños (naar smaak) (uit een potje)
 • handje verse koriander (kun je ook weglaten)
 • bekertje zure room
 • half zakje geraspte kaas
 • naturel nacho chips
 • ongeveer 200 gram kipfilethaasjes (mocht je geen vlees eten dan kun je de kip ook prima vervangen door kidneybonen)

Voor de kip marinade:

 • 3 eetlepels (olijf)olie
 • 3 theelepels limoensap
 • 1 teentje knoflook
 • halve theelepel (gerookte) paprikapoeder
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel oregano
 • zout en peper naar smaak

mex3

Bereiding: Je begint met het maken van de marinade voor de kip. Het is erg lekker om dit al minimaal 8 uur van te voren te doen, zo kan de marinade lekker in de kip trekken. Snij de kip in kleine stukjes en doe de kip in een schaal. Voeg alle ingrediënten toe en roer dit even goed om. Vervolgens dek je de schaal af en zet je de kip in de koelkast. Mocht je hier geen tijd voor hebben en wil je direct de kip bakken, dan kun je deze stap (in de koelkast zetten) uiteraard overslaan. Doe wat olie in de pan en bak de kip gaar. Haal de kip uit de pan en laat dit even goed afkoelen.

Snij alle verse ingrediënten klein en doe dit in een grote kom. Qua hoeveelheden moet je vooral even opletten dat de verhoudingen kloppen, dit doe je meer op gevoel en naar smaak. Als de kip is afgekoeld, voeg je de kip bij de salade. De geraspte kaas, zure room en nacho’s kun je als laatste toevoegen op bijvoorbeeld je bord.

Deze salade is redelijk snel en heel gemakkelijk te maken maar is echt heerlijk. Eet smakelijk!

 

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *