5 x De leukste traktaties voor juffen en meesters!

5 x De leukste traktaties voor juffen en meesters!

Wanneer je kleintje naar school gaat, komt er vaak een speciale gelegenheid waarbij ze mogen trakteren, bijvoorbeeld voor een verjaardag, afscheid of juffendag. Veel kindjes vinden dit een erg leuk moment, dit weet ik ook uit eigen ervaring, maar iets origineels bedenken is best lastig. Ik maakte al eens een artikel met leuke traktatie tips voor kids, maar wat moet je geven aan de juf of meester? Om je op weg te helpen heb ik 5 x de leukste traktaties bedacht waarmee je ongetwijfeld een glimlach tovert op het gezicht van de leerkracht. 

 

Een glazen pot met zelfgebakken koekjes

Juffen en meesters staan er vaak om bekend, ze houden van thee en koffie en hoe leuk is het dan dat ze hier iets lekkers bij kunnen eten? Duik samen met je kindje de keuken in en ga samen koekjes bakken, maak bijvoorbeeld simpele zandkoekjes in allerlei vormen, bak speculaaskoekjes of wat dacht je van chocolate chip cookies? Laat de koekjes vervolgens goed afkoelen en stop ze vervolgens in een glazen pot, bijvoorbeeld in een weckpot. Om de pot nog extra leuk te maken kun je stickers laten maken met een leuke afbeelding of met een tekst die past bij de gelegenheid. 

Een bloempotje met zaadjes en benodigdheden

Wil je een keer iets anders dan een eetbare traktatie, koop dan een leuk bloempotje met zaadjes en andere benodigdheden zoals turftabletten. Koop bijvoorbeeld zaadjes voor lekkere kruiden of leuke wildbloemen. Print ook een gebruiksaanwijzing uit en voeg dit toe zodat de juf of meester precies weet wat te doen met de traktatie. Ook nu kun je kiezen voor een leuke sticker voor op het bloempotje, ga bijvoorbeeld voor duurzame stickers want dit past immers goed bij een duurzaam cadeau! Zet bijvoorbeeld een tekst op de sticker met: “Bedankt dat je me liet groeien”. 

Een gepersonaliseerde mok met lekkers

Zoals ik al schreef, meesters en juffen zijn vaak dol op thee of koffie! Hoe leuk is het dan om een gepersonaliseerde mok te geven en die te vullen met een aantal lekkere items. Doe in de mok verschillende soorten thee, verpakte chocolaatjes en een klein potje honing met een honinglepel erbij. Verpak dit leuke pakketje vervolgens in een plastic folie en maak af met een feestelijke strik!

Een gezond potje met noten en gedroogd fruit

Soms heeft de school een gezond beleid en mogen er alleen gezonde dingen getrakteerd worden, ook voor de juf en meester kun je dan iets gezonds bedenken. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke noten en gedroogd fruit. Een leuke manier om dit te verpakken is door een potje te kopen, bijvoorbeeld bij een winkel als Action, en deze te vullen met de nootjes. Voeg een persoonlijk tintje toe door er een sticker op te plakken of een touwtje eraan te bevestigen met een label. Als het een afscheidstraktatie is, kun je er bijvoorbeeld op schrijven: “Ik heb het afgelopen jaar enorm genoten!” Het is een eenvoudige, gezonde en leuke manier om de leerkracht te bedanken!

Een kratje met lekkere verzorgingsproducten

Koop een klein inklapbaar kratje, vaak al verkrijgbaar voor een betaalbare prijs, en vul deze met heerlijke verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan een ontspannend gezichtsmasker, een luxe handcrème, een verfrissende bodyspray en een voedende bodylotion. Dit is vooral een erg leuke traktatie aan het einde van het jaar wanneer de leerkracht wel wat ontspanning kan gebruiken.