5 x leuke traktatie inspiratie + tips

In december is het weer zover en dan “moet” er weer op school getrakteerd worden. Milas wordt dan 5 jaar en hij wil uiteraard een leuke traktatie uitdelen in zijn klas. Voorgaande jaren hebben onze kids o.a. getrakteerd op vliegtuigjes met popcorn, een houten tol met suikervrije snoepjes en popcorn met een bellenblaas. Iedere keer probeer ik wel iets creatiefs te verzinnen maar elke keer vind ik het toch weer opnieuw een uitdaging. Het is nu net begin oktober en ik ben zowat heel internet aan het afzoeken voor leuke ideeen en ik kom ook al genoeg leuks tegen. Omdat ik mij kan voorstellen dat meer papa’s en mama’s hier tegenaan lopen, deel ik een heleboel traktatie inspiratie in dit artikel.

Gezien Milas helemaal gek is van piraten en ook graag zijn verjaardag in dit thema wil, heb ik besloten om een leuke piratentraktatie in elkaar te zetten met de producten hieronder. Ik denk dat Milas dit helemaal te gek gaat vinden! In een craft zakje met schatkaartprint stop ik 2 nep tattoo, chocolade munten, een ooglapje en een schatkistje met snoepjes van Red Band.

1. Zakjes (per 6 stuks) Liefenjarig.nl €2,95 / 2. Piraten tattoos Lobbes (per 12 stuks) €0,45 / 3. Red band snoep schatkistjes (14 doosjes per zak) €1,89 / 4. Chocolade munten (per 20 stuks)  €0,99 / 5. Ooglapje (per 8 stuks) Partywinkel.nl €2,45

Deze traktatie vind ik heel leuk als je kleintje bijvoorbeeld nog naar de opvang of peuterspeelzaal gaat. Een traktatie met een dierenthema. Het papieren zakje vul je met de popcorn, potlood en kleurboekje en met de label kun je het nog wat persoonlijker maken.

1. Potlood Lobbes €0,99 per stuk / 2. Dieren tasje Shein.com (per 6 stuks) €2,75 / 3. Label per stuk €0,10 / 4. Popcorn AH uitdeelzak (per 12 stuks) €2,89 / 5. Kleurboekje Hema (per 8 stuks) €2,-

Een leuke traktatie voor iemand die houdt van unicorns! Ik koos een leuk bekertje uit en deze kun je vullen met bijvoorbeeld spekjes of popcorn en dit verpak je in een zakje, dit kun je heel makkelijk zelf maken met plastic folie. Zet hierboven op de Bouncing potty en strik er omheen en klaar is je traktatie!

1. Unicorn bekertjes Talking Tables (per 8 stuks) €6,95 / 2. Gouden labels Action (per 20 stuks) €0,69 / 3. Bouncing Potty Action €0,79 / 4. Spekjes mix Jumbo €0,99

Tegenwoordig zijn veel kindjes gek op dino’s, waaronder die van mij. Een traktatie in dit thema is dus gegarandeerd een succes! In het tasje stop je de klei, een uitsteekvorm en jelly beans in dino thema van de Hema. Doe aan het tasje een leuke label en vaak kun je deze gratis downloaden op websites zoals Pinterest. Deze traktatie kun je uiteraard ook toepassen in een ander thema, het is maar net wat je kindje leuk vindt!

1. Zakjes van kraftpapier (per 6 stuks) Shein.com €1,78 / 2. Label free printable via Pinterest / 3. Dino uitsteekvorm (per 8 stuks) Shein.com €3,75 / 4. Dino jelly beans Hema (per 8 stuks) €3.- / 5. Klei (per 10 stuks) Action €2,99

Tenslotte wil ik nog een traktatie met jullie delen waarop Emre afgelopen keer op heeft getrakteerd in zijn klas. Op onze school staat gezond eten en veel bewegen centraal en gezonde traktaties worden dus zeker gewaardeerd. Tegenwoordig hebben veel scholen dit beleid dus wie weet is deze traktatie ook wel iets voor jouw kind. Deze traktatie bestaat uit een bekertje, die de kindjes kunnen gebruiken voor het laten groeien van de bloementjes. Op de bodem doe je kokosvezel tabletten met zaadjes, die ik heb gestopt in een zakje en die ik zelf gevouwen heb met bakpapier, hier vind je hoe je dit makkelijk kunt vouwen. Ook maakte ik een beschrijving zodat je weet hoe je de zaadjes het beste kunt zaaien, hier kun je de beschrijving vinden en gebruiken. Ik koos ervoor om de beschrijving op kraftpapier te printen, door heel simpel inpakpapier te knippen op A4 formaat en dit geeft een extra leuk effect. Bovenop de zaadjes deed ik een zakje popcorn en op de label schreef ik hiep hiep hoera, Emre 6 jaar!

1.Bekertje Hema (per 8 stuks) €1,50 / 2. Label per stuk €0,10 / 3. Beschrijving gratis download / 4. Kokosvezel tabletten Dille & Kamille (per 20 stuks) €3,95 / 5. Zaadjes per zakje €1,50 (kun je meerdere zakjes mee vullen) / 6. Popcorn AH €1,05

Ten slotte heb ik nog een aantal tips:

  • Vaak zijn kant- en klare zakjes vrij prijzig. Je kunt de zakjes ook zelf maken met behulp van inpakpapier en plakband/lijm. Het is wel wat meer werk maar het is zeker een stuk goedkoper. Ook kun je met inpakpapier leuke puntzakjes maken.
  • Ik maak altijd zelf doorzichtige zakjes met behulp van plastic folie, dit kun je goedkoop kopen bij winkels zoals Hema, Action en sommige supermarkten.
  • Kijk ook vooral op websites zoals Pinterest voor Free printables, zo kun je echt besparen op labels. Het is uiteindelijk wel weer net wat meer werk, omdat je zelf even moet knippen, maar het scheelt wel echt in de portemonnee.
  • Ik vind papieren bekertjes altijd super makkelijk om te gebruiken als basis van mijn traktatie. Het leuke hieraan is ook dat je natuurlijk talloze bekertjes in verschillende thema’s kunt kopen en het is heel betaalbaar. Vaak vul ik de bekertjes met iets lekkers en een kleinigheidje erbij en tenslotte pak ik ze nog even in met plastic folie. Dit ziet er meteen heel erg leuk uit en kost weinig geld en moeite.
  • Tegenwoordig bestaan er ook veel online shops waar je terecht kunt voor kant- en klare traktaties. Dus mocht je geen tijd hebben en toch een leuke en originele traktatie willen hebben, is dat wel een uitkomst.