Mijn favoriete duurzame speelgoed merken

Zoals jullie inmiddels vast en zeker weten ben ik gek op kopen van kleding voor mijn kindertjes. Maar wat ik ook heel leuk vind om te doen is het kopen van speelgoed. Niet alleen voor Emre en Milas maar ik vind het ook altijd leuk om cadeautjes voor andere kinderen te kopen. Wanneer ik speelgoed koop voor bijvoorbeeld een verjaardag dan neem ik hier altijd ruim de tijd voor en vind ik het een uitdaging om een zo’n origineel mogelijk cadeau te vinden. Want als moeder van twee jonge kinderen weet ik als geen ander dat kinderen vaak al heel veel speelgoed hebben en je wilt natuurlijk niet met iets aan komen wat het desbetreffende kind al heeft. Inmiddels ben ik dus een “ervaren” speelgoed koper en heb ik mijn favoriete speelgoed merken die ik graag met jullie wil delen…

janod

Het Franse merk Janod is al vanaf het begin een groot favoriet van mij! Het merk verkoopt mooie duurzame houten speelgoed en ziet er erg mooi uit en mijn kindjes spelen er graag mee. Vooral de puzzels vind ik erg leuk en heb ik regelmatig cadeau gedaan wat altijd in de smaak valt.

melissaanddoug

Het merk Melissa & Doug vind ik ook erg leuk en is ook nog eens betaalbaar. Ze verkopen bijvoorbeeld hele leuke speelgoed voor in winkeltjes of keukentjes. Zo heb ik hele leuke kratjes gekocht met daarin houten etenswaar. Waar ik ook een mega fan van ben zijn hun stickerboeken. Ze verkopen boeken met daarin stickers die je op verschillende pagina’s kunt plakken en deze kunnen kinderen steeds weer opnieuw gebruiken, gegarandeerd uren speelplezier! Ook een leuke bezigheid voor kinderen wanneer je moet reizen met bijvoorbeeld de auto of vliegtuig.

lidl

Misschien niet een “merk” waar je direct aan denkt wanneer je aan speelgoed denkt maar de Lidl heeft onwijs leuke houten speelgoed die ook nog eens super betaalbaar is. Inmiddels heb ik al behoorlijk wat van dit merk in huis en Emre en Milas spelen hier met heel veel plezier mee.

djeco

Ook Djeco vind ik een ontzettend leuk merk. Ook zij verkopen mooie duurzame speelgoed en komen regelmatig met nieuwe collecties. Van dit merk hebben wij o.a. een stapeltoren van karton en hiermee heeft Emre heel veel gespeeld en Milas nu ook weer. Ik vind het merk ook best wel betaalbaar en mijn ervaring is dat het kwalitatief goed is. Speelgoed waar je dus jarenlang plezier van kunt hebben.

greentoys

Ik hou niet heel erg van plastic speelgoed, al hebben onze kinderen heus wel wat plastic speelgoed omdat ze dat ook gewoon leuk vinden. Wat ik dan zelf wel heel leuk vind, is speelgoed gemaakt van gerecycled plastic. Het merk Green Toys is hier een goed voorbeeld van. Je ziet ook aan het speelgoed dat het niet hele goedkope plastic is maar dat het mooi stevig is waardoor het ook niet zomaar afbreekt en het is natuurlijk ook erg goed voor het milieu. Ik zag trouwens ook dat de Hema nu gerecycled plastic speelgoed verkoopt, een goede ontwikkeling lijkt mij!

Het speelgoed van deze merken koop ik vaak bij online shops zoals; Ilovespeelgoed.nl & psikhouvanjou.nl. Mocht jij nog leuke duurzame speelgoed merken kennen, laat het mij vooral weten bij de reacties hieronder. 

 

Comments are closed.