Van oude rollator naar een kleine loopfiets

Afgelopen week kreeg ik van mijn vader een super leuke tip, hij had namelijk een artikel gelezen over de Matsie. De Matsie is een kleine loopfiets wat gemaakt is van een oude rollator. Ik vond dit zo’n leuk initiatief dat ik dit heel graag even met jullie wil delen. De Matsie wordt gemaakt door Mats, een vader uit Groningen, die deze fietsjes in eerste instantie maakte voor zijn eigen kindertjes.

Matsie-letsgro-3

Hij besloot twee loopfietsjes uit één oude rollator te halen en dit werd zo goed ontvangen, niet alleen door zijn eigen kinderen, maar ook door andere mensen. Daarom besloot hij oude rollators in te zamelen en hier loopfietsjes van te maken voor de verkoop. Maar wat ik misschien nog wel het allerleukste vind is dat hij voor ieder loopfietsje dat hij verkoopt er eentje weggeeft aan bijvoorbeeld een gezin of instantie die er geen geld voor heeft. Hoe mooi is dat?

Ik vind het in ieder geval een heel leuk initiatief en de loopfietsjes zien er ook nog eens hartstikke leuk, en zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij de kids!

Neem vooral even een kijkje op zijn Facebookpagina als je nieuwsgierig bent geworden. Ik ben benieuwd wat jullie van dit initiatief vinden?

Comments are closed.