Mijn mama musthave tips!

Vorig jaar september schreef ik een artikel over mijn tips wat betreft je ‘baby uitzet‘. Inmiddels wist ik namelijk na het krijgen van mijn eerste kindje wat heel nodig is en wat redelijk nutteloos is. Nu zijn we alweer ruim één jaar verder en heb ik een peuter van 3 en een dreumes van bijna 1 jaar (when did that happen?). In de afgelopen 3 jaar als moeder heb ik veel producten voorbij zien komen en ik wilde al heel erg lang een artikel maken met echte musthaves. Want welke producten zijn echt heel handig en onmisbaar? Vandaag ga ik het je vertellen…

Munchkin 360° Oefenbeker

Het product waar ik het meeste enthousiast over ben en hoe ik ook op het idee van dit artikel kwam, is de Munchkin 360° Oefenbeker. Mijn beide kindjes hebben hier super goed uit leren drinken. Toen Emre 1 jaar was kon hij al zonder problemen uit een normale plastic beker drinken. Ook Milas kan al super goed uit de Munchkin Oefenbeker drinken en ik vermoed dat het niet heel lang meer gaat duren dat ook hij uit een normale beker kan drinken. Deze beker is super handig omdat je kindje echt een ‘drinkbeweging’ moet maken maar dit kan oefenen zonder te morsen. Een echte aanrader wat mij betreft!

Thermosfles & melkpoedertoren

Milas heb ik in het begin borstvoeding gegeven maar naar verloop van tijd zijn we overgestapt op kunstvoeding. Het heeft best wel een tijdje geduurd voordat hij doorsliep en nog steeds komt hij regelmatig heel erg vroeg voor zijn eerste flesje. Wij vinden het heel handig om in de avond voor het slapen gaan een thermosfles gevuld met kokend heet water mee naar boven te nemen. Ook nemen we altijd een portie melkpoeder en een flesje gevuld met wat koud water mee en zo hoeven we ’s nachts niet helemaal naar beneden. Mijn tip is dus, koop een thermosfles en een melkpoedertoren want als nieuwbakken ouder is elke minuut slaap van belang!

mamamusthaves

1. Munchkin 360° Oefenbeker / 2. De Kleine Keuken Chocopasta (o.a. verkrijgbaar bij AH) / 3. Thermosfles Hema / 4. Melkpoedertoren Hema / 5. H&M romper / 6. Melissa & Doug reusable stickerpad (o.a. verkrijgbaar bij Engeltjesendraken.nl)

De Kleine Keuken

Zelf ben ik best wel bezig om mijn kindjes zo gezond mogelijk op te laten groeien. Dit is natuurlijk een persoonlijk keuze en voor mij voelt dit goed. Het is heus niet zo dat ze nooit iets van suiker krijgen maar ik ga hier wel heel bewust mee om. Qua broodbeleg vind ik het soms best wel lastig. In veel dingen zitten toch wel suikers maar iets zoets op je brood is natuurlijk ook wel eens lekker. Ik ben een enorme fan van ‘De Kleine Keuken’. Dit merk heeft veel verschillende soorten producten in het assortiment, van broodbeleg tot aan tussendoortjes. Vooral het broodbeleg vind ik erg goed en is redelijk verantwoord doordat ze kiezen voor ongeraffineerde suikers en dat er geen onnodige toevoegingen inzit. En ook een voordeel, Milas en Emre vinden het beleg heerlijk! Wat ik wel een nadeel vind, De Kleine Keuken’ is redelijk prijzig en ik vind het jammer dat gezond voedsel altijd zo duur is.

H&M rompers

Sinds de geboorte van Emre ben ik een mega fan van de rompertjes van H&M. Meerdere merken heb ik uitgeprobeerd maar de H&M rompers vind ik het allerfijnste! Ze sluiten mooi aan, hebben handige knoopjes op de schouder, zijn gemaakt van een lekker zacht stofje en blijven ook mooi na tal van keer wassen. De rompers kosten gemiddeld 9,99 Euro voor 2 stuks. Vaak koop ik deze rompers in de sale, dat scheelt toch weer wat geld.

Melissa & Doug reusable stickerpad

Mijn peuter vind stickers plakken ontzettend leuk om te doen, hij kan hier geen genoeg van krijgen. Laatst kwam ik een ontzettend leuk stickerboek tegen van het merk ‘Mellisa & Doug’. Deze stickers kunnen keer op keer opnieuw gebruikt worden. In het boek vind je ruim 150 stickers en een aantal pagina’s waar ze opgeplakt kunnen worden. Na het spelen kun je de stickers zo weer verwijderen en terugplakken op het stickervel. De stickers plakken ook alleen in het boek dus je hoeft niet bang te zijn dat je hele huis onder de stickers komt te zitten, ook handig toch?! Deze stickerboeken heb je in verschillende thema’s en kost rond de 7,95 Euro. Misschien ook nog wel een leuke tip voor Kerst…

Ik ben benieuwd of jullie ook nog een goede tip weten, laat het vooral weten bij de comments.

Comments are closed.