Met deze 5 tips blijft je relatie leuk!

Met deze 5 tips blijft je relatie leuk!

Wanneer je voor een langere tijd in een relatie zit, kan je het gevoel krijgen dat je in een sleur terecht komt. Helemaal als je samen kinderen hebt is het verleidelijk om iedere avond uitgeput op de bank te ploffen. Uiteraard is het soms heel fijn om gewoon samen zwijgend op de bank naar jullie favoriete tv programma te kijken, echter doe je dit iedere avond dan wordt het wel wat saai. Mocht jij nu het gevoel hebben dat je relatie wat saai begint te worden, hieronder heb ik 5 tips verzameld om je relatie leuk te houden…

Plan een date night in

Wanneer je eenmaal gesetteld bent en samenwoont is het veel minder vanzelfsprekend voor stellen om een date night in te plannen. In het begin van je relatie heb je ongetwijfeld volop gedate, maar waarom zou je daar eigenlijk mee stoppen? Plan iedere week of misschien iedere maand ten minste één date night in. Voor een date night hoef je niet eens per se erop uit te gaan, ook thuis kun je een fijne avond inplannen. Ga bijvoorbeeld lekker samen koken, eet het daarna gezellig op en sluit de avond af met een leuke film en/of een fijne massage. Maak in ieder geval heel bewust tijd voor elkaar vrij en spreek ook af om even niet bezig te zien met je mobiel zodat je ook niet wordt afgeleid.

Spice it up!

Misschien is je seksleven ook wel een beetje op een laag pitje te komen staan. Veel stellen met bijvoorbeeld jonge kinderen, vinden vaak een goede nacht slaap belangrijker dan intimiteit. Ergens wel te begrijpen maar het is ook wel eens fijn om een fijne vrijpartij met je partner te hebben. Deze intieme momenten zorgen er nu eenmaal voor dat er allerlei stofjes in je hersenen worden aangemaakt wat een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand en daardoor ook je relatie. Misschien is het ook wel een leuk idee om je seksleven wat interessanter te maken, bijvoorbeeld door het introduceren van een seksspeeltje. Het merk Lovense heeft bijvoorbeeld hele mooie stijlvolle seksspeeltje in het assortiment, bijvoorbeeld de Lovense Lush 3. Dit is een vibratie eitje die je kunt bedienen met je smartphone, leuk ook om samen met je partner te doen! Wie weet kun je met het gebruik van seksspeeltjes je seksleven weer een boost geven!

Blijf je best doen voor elkaar

In een langere relatie voelt het vaak allemaal heel erg vertrouwt, wat natuurlijk positief is. Echter, blijf vooral je best doen voor elkaar. Bijvoorbeeld zorg dat je je soms toch leuk aankleedt, ook al heb je zin om in je kloffie naast je partner neer te ploffen. Maar het zit ook in dingen zoals elkaar verrassen met een klein presentje of een spontane massage. Of verstop een briefje met een lieve tekst erop in de broodtrommel van je partner en blijf elkaar ook zeker complimenten geven. Het is soms zo gemakkelijk in een relatie om op elkaar te mopperen, terwijl het natuurlijk veel leuker is om lief te zijn voor elkaar.

Bedenk nieuwe activiteiten om samen te doen

Altijd maar voor de tv hangen of voor de zoveelste keer samen een spelletje doen, dat wordt na een lange tijd toch wat saai. Hoe leuk is het dan om samen een nieuwe activiteit te gaan ondernemen? Denk samen na wat je allebei leuk zou vinden om te doen. Ga samen iets nieuws leren of ga uit je comfort zone en boek eindelijk samen een dagje sauna of je springt samen uit een vliegtuig. Bedenk in ieder geval nieuwe activiteiten om samen te doen, zo leer je elkaar toch weer op een nieuwe manier kennen wat je relatie zeker ten goede komt.

Ga alleen erop uit!

De laatste tip, is misschien wat raar. Want wat heeft een activiteit los van elkaar nu voor een invloed op het leuker maken van je relatie? Ik denk persoonlijk heel veel! Hoe leuk is het als je iets apart van elkaar doet, bijvoorbeeld in je eentje of met vrienden, om elkaar daarna weer te zien. Vaak kun je even helemaal opladen, kom je met nieuwe verhalen thuis en is het daarna des te leuker om samen tijd door te brengen omdat je elkaar hebt gemist.