Verjaardagstaart met lemon curd botercreme!

Verjaardagstaart met lemon curd botercreme!

Bakken vind ik ontzettend leuk om te doen en elke gelegenheid, bijvoorbeeld de verjaardag van de kids, ga ik helemaal los in de keuken. Vaak bak ik een laagjestaart en hoe vaker ik ze maak, hoe beter ze worden ook al zeg ik het zelf. Ook experimenteer ik steeds vaker met verschillende smaken en voor de verjaardag van mijn oudste zoon bakte ik een taart met een lemon curd botercreme en deze viel heel erg in de smaak! Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke taart met frisse twist!

Ingrediënten voor het taartbiscuit:

 • 5 eieren
 • 200 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • 50 gram maïzena
 • 2 zakjes vanille suiker

Voor de botercrème met roomkaas en lemon curd:

 • 300 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
 • 500 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
 • ongeveer 700 gram poedersuiker
 • 2 theelepels vanille aroma
 • 240 ml lemon curd (uit een potje, kan je uiteraard ook zelf maken!)

Voor de chocolade drip

 • 100 gram pure chocolade
 • 50 ml slagroom

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Vet twee 20 cm ronde bakvormen in met boter of bakspray en bekleed het met bakpapier.
 2. Klop de eieren met het suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de bloem en Maizena toe en zorg ervoor dat het beslag lekker luchtig wordt. Daarna voeg je nog het vanille aroma toe.
 3. Verdeel het beslag gelijkmatig over twee springvormen. Bak vervolgens de taarten ongeveer 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart hebt gestoken.
 4. Laat de taarten 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder ze vervolgens uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
 5. Terwijl de taarten afkoelen, kun je de botercrème met roomkaas en lemon curd maken. Klop de boter en roomkaas samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en blijf kloppen totdat het een luchtig geheel is.
 6. Voeg daarna de lemon curd toe en klop tot alles goed gemengd is. Is de botercrème wat slap, zet het dan even in de koelkast totdat deze de juiste dikte heeft.
 7. Wanneer de biscuits volledig zijn afgekoeld, snij je deze met een broodmes doormidden. leg vervolgens de eerste laag op een bord of cakestandaard en smeer deze in met en laag botercrème. Herhaal deze stappen totdat de bovenste laag erop zit. Voor meer tips voor het maken van een mooie laagjestaart, klik hier.
 8. Het resterende botercrème gebruik je om de taart mee af te smeren. Het makkelijkste is om hier een paletmes en een taartschraper voor te gebruiken. Ook een draaischijf is erg handig, maar geen must.
 9. Decoreer tot slot de taart met een chocolade drip. De chocolade drip maak je door 50 ml slagroom en 100 gram pure chocolade te smelten in een pannetje of au bain Marie. Laat de chocolade wat afkoelen en test van te voren of de drip qua dikte goed is. Ik test het altijd even door het te ‘druppelen’ op een glas die recht naar beneden loopt. Uiteraard kun je de taart nog versieren met bijvoorbeeld bloemen, fruit, strooisels, chocolade, koekjes, snoep etc.

Eet smakelijk!