Simpele zomerse tiramisu

toetje2

Afgelopen weekend kregen we eters over de vloer en ik was op zoek naar een makkelijk en snel te maken toetje. Ik ben dol op tiramisu maar eigenlijk wou ik een iets gezondere versie maken, zonder rauwe ei en alcohol, en eentje die goed past bij de zomer (welke zomer?). Ik besloot een eigen toetje te bedenken die in de verte doet denken aan een tiramisu en die stiekem net zo lekker is!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 160 ml slagroom
 • 6 flinke eetlepels Turkse of griekse Yoghurt
 • 1,5 zakje vanillesuiker (12 gram in totaal)
 • half zakje Klop-Fix slagroomversteviger (Dr. Oetker)
 • Aardbeien naar smaak
 • 8 lange vingers
 • 4 glazen om het toetje in te serveren

Bereiding:

Doe de slagroom, de vanillesuiker en Klop-Fix in een kom en klop de slagroom op, totdat het een dikte heeft vergelijkbaar met vla. Voeg de yoghurt aan de slagroom toe en mix dit totdat er een romig en egaal mengsel ontstaat. Snij de aardbeien door de helft en leg een gedeelte hiervan onder in het glas. Vul vervolgens de glaasjes met het slagroom/yoghurt mengsel en leg hier bovenop de rest van de aardbeien. Zet de toetjes voor ongeveer 1,5 uur in de koelkast voordat je ze serveert. Op het allerlaatste moment voeg je de lange vingers toe zodat deze niet slap worden.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft dit toetje weinig ingrediënten nodig en is het makkelijk en snel te maken. Het ideale toetje als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Eet smakelijk!

6 Comments on Simpele zomerse tiramisu

 1. Chantalle
  15 augustus 2016 at 11:51 (4 jaar ago)

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Heel handig dat het recept zo makkelijk is.

  Beantwoorden
 2. Amy
  15 augustus 2016 at 13:11 (4 jaar ago)

  Dit lijkt me echt heerlijk! Normale tiramisu vind ik meestal nog zwaar vallen dus ik ben erg benieuwd naar dit recept.

  Beantwoorden
 3. Kiara Adams
  23 juli 2020 at 03:17 (2 weken ago)

  Hi! I’m a Spanish Single Mom living in Washington D.C, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 4. Keyla Perez
  2 augustus 2020 at 04:11 (6 dagen ago)

  I had some very expressive fine lines on my forehead and I really did not like the way I looked. I tried several products but unfortunately, they made the matters worse by leaving me with breakouts and subsequently some ugly spots on my face. This really gave a tough blow to my self-esteem. I stopped trying out other creams but when my cousin started telling me about lifecell and how good it was, I had no other choice but to try my hands on it. I purchased it and after applying it I noticed that the spots were fading away and my face was becoming very smooth. Also, the fine lines on my forehead were not very expressive. I just love how this product works and am going to use it for a long time; it¡¯s also a good moisturizer.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *