Mexicaanse fajita wraps met kip & nacho’s

Mexicaanse fajita wraps met kip & nacho’s

Voordat ik ook maar iets schrijf over dit heerlijke recept, zal ik eerst alle credits aan mijn man geven. Hij bedacht dit recept en deze lekkere wraps staan nu met regelmaat op tafel. Deze Mexicaanse Fajita wraps zijn ontzettend lekker, redelijk gezond en makkelijk en snel te maken. Binnen een handomdraai heb je een volwaardige maaltijd op tafel staan, en bij ons vallen de wraps ook in de smaak bij onze kindjes.

fajitawraps

Wat heb je nodig voor de Fajita kip (4 personen):

 • 450 gram kiphaasjes
 • 2 theelepels oregano
 • 2 theelepels paprika poeder
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • een flinke snuf zout
 • 1 fijngesneden teen knoflook
 • 2 eetlepels olie
 • 1 eetlepel citroensap

Wanneer je deze wraps gaat eten dan is het zeker een aanrader om de kip alvast wat uren, of misschien al een dag van te voren te marineren. Je hoeft de kip niet te in stukjes te snijden. Je doet de haasjes in een grote kom en voegt alle bovenstaande ingredienten toe. Goed met elkaar mengen en dan zet je de schaal afgedekt met bijvoorbeeld folie in de koelkast.

Wat heb je verder nog nodig voor deze wraps?

Voor de topping:

 • 3 tomaten
 • 2 bosuien
 • half zakje rucola
 • 1 jalapeno peper
 • 1 zakje geraspte cheddar
 • halve zak nacho chips
 • (vergeet geen (volkoren) wraps te halen!)

Voor de saus:

 • 2 rijpe avocado’s
 • 100 gram creme fraiche
 • 3 eetlepels water
 • 1 eetlepel citroensap
 • snuf zout en peper

Voor de topping snij je alle ingredienten fijn en doe dit in verschillende bakjes of op een bord, zodat iedereen zijn of haar wrap kan maken aan tafel.

voor de saus doe je 100 gram creme fraiche in een schaaltje en je voegt hier de 3 eetlepels water en citroensap aan toe. Haal vervolgens de avocado’s leeg en voeg ook dit toe. Meng alles tot een mooi glad papje en vervolgens maak je het nog op smaak met een flinke snuf zout en peper.

Bak vervolgens de gemarineerde kip en de Mexicaanse Fajita Wraps met kip en nacho’s is klaar om opgegeten te worden. Wat ik vooral heel lekker vind aan deze wraps zijn de toevoeging van de nacho’s, dit geeft een lekkere crunch aan je wrap en dit moet je dus zeker uitproberen! Eet smakelijk!