Gezonde linzensalade met feta & geroosterde paprika

Gezonde linzensalade met feta & geroosterde paprika

Afgelopen tijd ben ik qua eten een beetje aan het experimenteren. Sinds ik mij kan herinneren heb ik heel snel last van mijn darmen en deels is dit ook voedsel gerelateerd. Ik ben nu al een tijdje gestopt met het nemen van minder lactose, wat een positieve uitwerking heeft. Ook gluten probeer ik wat te minderen en kies dus steeds vaker voor linzen, bonen, glutenvrije crackers etc. Een tijdje geleden maakte ik een hele lekkere linzensalade met o.a. feta en geroosterde paprika. Een hele lekkere maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat.

linzensalade1

Wat heb je nodig (2/3 personen)

 • 500 gram linzen uit blik
 • 100 gram feta kaas
 • 4 trostomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 2 rode uien
 • 1 rode peper
 • 3 tenen knoflook
 • 2 eetlepels milde olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 1 eetlepel honing
 • 1 hand verse tijm
 • snuf zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de trostomaten, de paprika’s, de uien, feta kaas en de peper in niet al te kleine stukken. Doe vervolgens deze ingredienten in een ovenschaal en leg hierbij de teentjes knoflook (mag gewoon in het velletje). Doe in een schaaltje de vloeibare ingredienten en roer dit even door en schenk dit vervolgens over de groenten in de ovenschaal. Meng het allemaal even goed door elkaar en vervolgens strooi je nog wat tijm overheen. Doe de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Spoel de linzen om en laat ze even uitlekken en doe ze vervolgens in een grote schaal. Wanneer de groenten klaar zijn, laat je dit nog een klein beetje afkoelen. Haal de schilletjes van de knoflooktenen en plet ze met een vork en maak het eventueel iets fijner. Gooi daarna alles bij elkaar en maak de salade af met wat zout en peper. De salade is het lekkerst wanneer je deze nog even een tijdje in de koelkast zet voordat je deze gaat eten. Ook heel lekker om alvast een dag van tevoren te maken.

Eet smakelijk!