Rocky Road muffins!

muffin1

Chocolade blijft voor mij echt een guilty pleasure, toch probeer ik het niet te vaak te eten want heel gezond is het natuurlijk niet. Maar als ik het dan eet, dan kies ik ook voor de meest lekkere (en waarschijnlijk meest ongezonde) variant. Dan maak ik bijvoorbeeld een heerlijke chocolade brownie of mijn Rocky Road muffins. En dat laatste is echt onwijs lekker, daarom vandaag een recept van deze heerlijke muffins zo dat jij ze ook eens kunt proeven!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 Rocky Road muffins?

 • 2 eieren
 • 50 gram basterdsuiker
 • 1 x zakje vanillesuiker
 • 70 gram bloem
 • Een grote theelepel bakpoeder
 • 100 gram roomboter
 • 50 gram melkchocolade
 • 50 gram pure chocolade
 • Ongezouten notenmix (bijv. amandel, pecan en hazelnoten)
 • Caramel fudge (bijv. van het merk Lonka)
 • Mini marshmallows
 • Muffin vormpjes

Verwarm je oven voor op 175 graden (wij hebben een heteluchtoven). Pak een pannetje en smelt hierin de roomboter. Wanneer dit gesmolten is voeg je de chocolade toe. Roer dit goed door elkaar zodat er een lekkere chocoladesaus ontstaat. Zet het pannetje van het vuur en laat een klein beetje afkoelen. Doe de suiker + vanillesuiker in een kom en voeg hier de eieren aan toe. Roer ook dit tot een mooie gladde “saus”. Voeg vervolgens de chocoladesaus toe en roer dit goed en snel door met een houten spatel. Vervolgens voeg je de bloem + bakpoeder toe en roer dit met dezelfde spatel tot een mooie beslag.

Pak een goede hand met noten en hak dit in kleinere stukjes, niet te klein want het is wel lekker als je de structuur van de noten proeft. Maak de caramel fudge blokjes wat kleiner met een mes (in ongeveer 4 stukjes per blokje). Ik gebruikte ongeveer 10 fudge blokjes. Roer vervolgens de nootjes, caramel fudge en de mini marshmallows (een grote hand vol) (mocht je deze niet kunnen vinden dan kun je ook grotere kopen en deze in kleinere stukjes snijden).

Vul vervolgens de muffin vormpjes met de Rocky Road beslag en zet ze in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat de muffins nog een klein beetje afkoelen, lauw zijn ze namelijk het aller lekkerst. Eet smakelijk!

2 Comments on Rocky Road muffins!

 1. Petra
  4 november 2015 at 20:49 (7 jaar ago)

  wat klinkt het lekker, en het ziet er ook zo leuk uit in die polkadot cupjes…echt jammie!

 2. Leonie-mamakraamt
  5 november 2015 at 11:40 (7 jaar ago)

  Wat lijkt me dit lekker zeg! Ik sla t recept op!