Appelmoescake met speculaaskruiden

Appelmoescake met speculaaskruiden

Voor diegenen die mij al wat langer volgen weten dat ik hou van bakken. In de zomer doe ik het niet zo heel vaak maar nu het najaar er weer aan komt merk ik dat ik weer vaker aan het bakken ben. Laatst had ik zin in cake maar helaas had ik geen boter in huis, maar wel een potje suikervrije appelmoes. Even snel Googlen en ik kwam erachter dat appelmoes een prima vervanger voor boter is (dank aan By Aranka). Ook had ik zin in speculaas en zo ontstond het idee voor een appelmoescake met speculaaskruiden…

speculaascakerec

Wat heb je nodig voor 1 cake:

  • 180 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 4 eieren
  • 200 gram suikervrije appelmoes
  • 2 flinke theelepels speculaaskruiden
  • flinke hand geschaafde amandelen
  • snufje zout
  • (evt. zou je door deze cake ook noten en/of rozijnen kunnen doen)

Verwarm je oven voor op 175 graden (ik heb een heteluchtoven). Doe de suiker, vanille aroma en eieren in een kom en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de appelmoes toe en meng dit nogmaals door elkaar. Nu kunnen alle drogen ingredi├źnten (behalve de geschaafde amandelen) door het mengsel en klop dit net zo lang door totdat je een mooi egaal luchtig beslag hebt.

Vet een bakblik in (ik gebruik altijd de bakspray van Dr. Oetker, super handig) en doe hier het beslag in. Doe hierboven op de geschaafde amandelen. Na 60 minuten in de oven is je cake klaar en laat je het even afkoelen. Eet smakelijk!