Speculaascake met sinaasappel

Speculaascake met sinaasappel

Deze cake bakte ik alweer een aantal weken geleden maar het recept wou ik nog heel graag even met jullie delen. Mocht je namelijk  iets lekkers op tafel willen zetten voorbij de thee dan is deze cake misschien wel een goede optie. Voor deze cake heb je weinig (speciale) ingrediënten en tijd nodig maar heeft wel echt de ultieme ‘najaarssmaak’ als je begrijpt wat ik bedoel…

 

Wat heb je nodig:

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 ruime theelepel vanille aroma
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 ruime theelepels speculaaskruiden
  • cakevorm

Verwarm je oven voor op 170 graden. Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg hier de suiker aan toe en meng dit tot een romig mengsel. Vervolgens voeg je de 4 eieren, de vanille aroma, het sap én de schil van 1 sinaasappel, de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel toe (dit laatste doe ik in 2 keer) en klop dit met een mixer of een keukenmachine tot een mooi luchtig beslag. Vet vervolgens je cakevorm in met wat boter en stort het beslag hierin. Strooi op het laatst de geschaafde amandelen over de cake en zet je cake voor 55-60 minuten in de oven. Wil je weten of de cake gaar is? Prik dan even met een cocktailprikkel in de cake, komt deze er droog uit dan weet je dat deze  gaar is. Eet smakelijk!