Recept: De lekkerste aardappeltjes uit de oven

Recept: De lekkerste aardappeltjes uit de oven

Een tijdje geleden ontdekte ik dit recept en ik kan niet anders schrijven dat dit veruit de allerlekkerste aardappeltjes zijn die ik ooit heb gehad. Daarom deel ik dit recept met jullie, gezien ik vind dat iedereen deze aardappeltjes zou moeten proeven. Het is misschien iets meer werk dan aardappels bakken in de pan, maar het is het zeker waard!

Ingrediënten:
 • 1 kg licht kruimige aardappelen
 • 1 blokje groentebouillon
 • 3 teentjes knoflook
 • handje verse rozemarijn/of tijm
 • 2 theelepels zeezout
 • 50 gram roomboter (of margarine)
Benodigdheden:
 • vijzel of keukenmachine
 • oven
 • ovenschaal
 • vergiet
 • zeefje

Er zijn een aantal dingen best wel belangrijk bij het slagen van deze lekkere aardappeltjes, dus is het belangrijk dat je deze stappen ook echt goed doet. Zet je oven alvast op de hoogste stand, vaak is dit 230/250 graden. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een pan en laat deze ongeveer 10 minuten koken samen met het groentebouillon blokje. De aardappeltjes zijn klaar wanneer je er met een vork in kan prikken maar ze moeten niet helemaal uit elkaar vallen.

Ondertussen kun je alvast de boter gaan maken. Doe het zout en de verse rozemarijn in een vijzel/keukenmachine en maak dit heel fijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en maak ook dit heel fijn. Uiteindelijk hou je een soort van pasta achtige substantie over. Pak een ovenbestendig schaaltje en doe hier de boter en de kruidenpasta in, zet deze voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af in een vergiet en schud je ze flink uit. Het is de bedoeling dat de aardappeltjes aan de buitenzijde kapot gaan, zodat ze straks een heerlijk krokant jasje krijgen. Dus wees zeker niet te voorzichtig! Haal de boter met kruiden uit de oven en giet het met behulp van een zeefje in een ander schaaltje. Doe de aardappels in een ovenschaal, het liefst een grote waardoor de aardappeltjes allemaal op de bodem kunnen liggen. Giet de gezeefde botermengsel over de aardappeltjes en meng dit goed. Zet de ovenschaal in de oven en schep zo nu en dan de aardappeltjes eventjes door. Afhankelijk van je oven zijn de aardappeltjes na ongeveer 45 minuten klaar. Wanneer de aardappeltjes er lekker bruin uit zien, dan weet je ze zijn klaar en kun je ze serveren. Eet smakelijk!