Kidsproof Mac & Cheese

vegamacandcheese

Mijn kinderen zijn niet de gemakkelijkste qua warm eten, broodjes daarentegen lusten ze altijd wel! Vooral de oudste vindt alles vies wat ook maar een beetje groen is en dat is soms best lastig. Overdag probeer ik hem vaak veel fruit te geven en soms “verstop” ik de groente in een soep of saus, zo krijgt hij toch nog wat vitamine binnen. Maar wat beide kindjes gelukkig wel graag lusten is mijn ‘Mac & Cheese’. Een super simpel recept die je binnen no-time in elkaar gedraaid hebt…

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 300 gram meergranen macaroni
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 40 gram roomboter
 • 40 gram tarwebloem
 • 400 ml melk
 • half blokje groentebouillon
 • 150 gram geraspte kaas (ik gebruik deze)
 • 300 gram bloemkool roosjes uit de diepvries
 • 1 pak vega speckjes
 • zout & peper
 • (ovenschaal)

Bereiding:

Zet een pan op met water met de macaroni en laat dit bijna gaar koken, het lekkerste is wanneer de macaroni ‘al dente’ is omdat het gerecht ook nog even in de oven gaat en het daardoor nog wat meer gaar gaat worden. Op het laatst voeg je de bloemkool toe aan het water zodat ook dit nog eventjes mee kan koken. Giet de macaroni en bloemkool af en ga vervolgens verder met de saus.

Zet een pannetje op het vuur en laat de roomboter hierin smelten. Zodra de boter een heel klein beetje begint te verkleuren, voeg je de bloem toe en roer je dit tot een papje. Hierna voeg je de melk beetje bij beetje toe zodat de bloem/boter mengsel opgenomen kan worden. Het liefst gebruik je een garde om klontjes te voorkomen. Zodra al het melk erin zit laat je het even doorkoken en je zult zien dat de saus dikker wordt. Voeg hierna het halve bouillonblokje toe en roer dit goed door, vervolgens voeg je de helft van het geraspte kaas toe en breng nog even op smaak met wat zout & peper. Je saus is klaar!

Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit in een pannetje. Doe vervolgens de vega speckjes hierbij in. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de ui, knoflook en speckjes toe aan de kaassaus. Pak een ovenschaal en doe hierin de macaroni en bloemkool roosjes. Schenk vervolgens hier de saus overheen en roer alles even goed door. Bedek de bovenkant met de rest van de geraspte kaas en zet de Mac & Cheese voor ongeveer 10-15 minuten in de oven op 180 graden.

Wij serveren er vaak nog een lekkere salade bij met o.a. rucola, komkommer & tomaten. Eet smakelijk!

3 Comments on Kidsproof Mac & Cheese

 1. Reina Hernandez
  22 juli 2020 at 07:39 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Japanese Single Mom living in Philadelphia, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 2. Harmoni Lewis
  2 augustus 2020 at 03:41 (1 week ago)

  I had some very expressive fine lines on my forehead and I really did not like the way I looked. I tried several products but unfortunately, they made the matters worse by leaving me with breakouts and subsequently some ugly spots on my face. This really gave a tough blow to my self-esteem. I stopped trying out other creams but when my cousin started telling me about lifecell and how good it was, I had no other choice but to try my hands on it. I purchased it and after applying it I noticed that the spots were fading away and my face was becoming very smooth. Also, the fine lines on my forehead were not very expressive. I just love how this product works and am going to use it for a long time; it¡¯s also a good moisturizer.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *