Leuke decoratie tips voor een kinderverjaardag!

feestje5

In december viert Milas zijn eerste verjaardag, en ik kan je vertellen dat de voorbereiding hiervan al gestart zijn. Lijkt misschien een beetje overdreven maar ik vind het organiseren van een kinderverjaardag ontzettend leuk om te doen! Het is iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en ik vind het bijna een sport om leuke betaalbare decoratie te vinden voor een feestje. Daarom leek het mij een goed idee om mijn tips met jullie te delen…

Bedenk vooraf een thema

Voordat je losgaat met het kopen van decoratie, is het slim om eerst een thema te bedenken. Ga naar websites zoals Pinterest en vul zoektermen in zoals; kids birthdayparty ideas, toddler party tips, decoration tips birthday etc. De reden dat ik Engelse zoektermen gebruik is omdat je zo meer resultaten krijgt en dus meer inspiratie op kunt doen. Kijk ook even op websites zoals bijvoorbeeld Party Deco, Hiepp, Meri Meri & Party Pieces. Vaak hebben shop zoals deze ‘thema pagina’s’ die ook heel geschikt zijn om inspiratie op te doen.

feestje1

Betaalbaar shoppen voor je feestdecoratie

Nu je een thema hebt bedacht kun je gaan shoppen. Dit kun je bij bovenstaande webshops doen, alleen zijn deze shops wel vrij prijzig. Vaak koop ik hier een aantal items en ga ik op zoek naar andere betaalbare alternatieven. Dit kun je heel goed vinden bij AliExpress (groot fan hier!). Om leuke party supplies te vinden zoek ik bijvoorbeeld met zoektermen zoals; party decoration, party supplies, kids birthday decoration, party disposable tableware. Vaak krijg je ook hele goede suggesties. De reden dat ik dit ook in het Engels doe is omdat je dan veel meer aanbod te zien krijgt. Het is trouwens ook slim om te zoeken met het thema wat je hebt gekozen. Denk er trouwens even aan om ‘gratis verzenden’ aan te vinken want anders wordt het alsnog prijzig. Enige nadeel van AliExpress is dat je bestelde items redelijk lang onderweg zijn (één van de redenen dat ik al zo vroeg begin met het plannen van een feestje). Natuurlijk kun je ook naar winkels gaan zoals; Hema, Action, Xenos, Flying Tiger & Sostrene Grene.

feestje3

Wees creatief

Uiteraard hoef je niet alles kant-en-klaar te kopen, je kunt ook zelf aan het knutselen gaan. Wederom is Pinterest maar ook Instagram goede sites om hier inspiratie voor op te doen. Zo zag ik hele leuke ideeën om van je bordjes en bekertjes dierenkopjes te maken, zag ik hoe je leuk zelf slingers kunt maken en diy’s voor papieren waaiers. Voor Emre’s tweede verjaardag maakte ik bijvoorbeeld zelf de cake topper.

Wat heb je zelf nog in huis?

Kijk ook in je kasten, op zolder, in je schuur of je leuke items kunt vinden die je kunt gebruiken voor het decoreren van je feestje. Denk bijvoorbeeld aan lege glazen potjes om bijvoorbeeld bestek in te zetten, houten kratje om een glazen tap met limonade op te zetten, kerstverlichting om over de tafel heen te leggen, speelgoed beestjes, een lightbox etc.

feestje4

Maak een buffet

Gebruik je eetkamertafel om alle party spulletjes op uit te stallen. Wij zetten hier ook altijd eten op zodat men dit zelf kan pakken, dit voorkomt dat je de hele verjaardag aan het rennen en vliegen bent zodat je amper kunt genieten (even een tipje tussendoor). Een tafel kun je namelijk goed gebruiken om alles leuk neer te zetten en desnoods de muur erachter te gebruiken om extra decoratie (zoals waaiers, bloemen, ballonnen, slingers, foto’s etc.) aan op te hangen.

feestje2

Besteed ook aandacht aan je hapjes

Wanneer je eten zoals taart en andere hapjes gaat serveren, besteed hier dan ook zeker tijd en aandacht aan. Dit zorgt ervoor dat alles er nét wat leuker uitziet. Denk bijvoorbeeld aan leuke prikkertjes in cupcakes, gebruik mooie muffin vormpjes die passen bij het thema, zet een mooie limonadekan (tap) neer en voeg hier fruitschijfjes en ijs aan toe. Mocht je net zoals ons kiezen voor een ‘buffet’ dan is het een leuk en goed idee om bordjes te maken bij het eten en drinken, zo weet iedereen wat het is en ook handig ivm diëten. En je kunt ook een leuk bordje maken met daarop ‘self service’ zodat je zeker weet dat je niet alsnog iedereen aan het voorzien bent van voedsel.

Dit waren mijn tips voor het decoreren van een kinderverjaardag, hopelijk heb je er wat aan gehad. Ben je benieuwd naar het thema wat ik heb gekozen voor Milas zijn eerste verjaardag, hou dan vooral mijn instagrampagina in de gaten.

Comments are closed.