6 x leuke manieren om een gender reveal te doen

Wanneer je in blijde verwachting bent dan groeit niet alleen je buik, bij de meeste mensen groeit ook de nieuwsgierigheid naar het geslacht. Natuurlijk is gezondheid het allerbelangrijkste, maar stiekem is het ook heel leuk om te weten of er een jongen of een meisje in je buik groeit. Bij beide zwangerschappen wist ik met de 20-weken echo het geslacht en wij hebben ervoor gekozen om dit met familie en vrienden te delen maar niet doormiddel van een gender reveal party. Uiteraard is het wel heel leuk om hier een speciaal moment van te maken en dit kun je op veel manieren doen. Op welke manieren je dit allemaal kunt doen, lees je hieronder…

gr2

Misschien wel de meest bekende manier om het geslacht bekend te maken. Koop een grote ronde niet transparante ballon en laat deze vullen met roze of blauwe confetti. Op het moment supreme pakken beide ouders een naald en prikken de ballon lek en zo komt iedereen erachter of het een jongen of een meisje is.

gr3

Wat ook een hele leuke manier is om het geslacht kenbaar te maken is doormiddel van een confetti shooter. Deze shooter kun je online bestellen en als je laat weten dat het gaat om een gender reveal, plakt de webshop de kleur van de shooter af zodat het van te voren niet zichtbaar is welke kleur erin zit. In de confetti shooter zit rechthoekige confetti en dit vliegt wel 4 tot 6 meter ver de lucht in, een hele spectaculaire manier om het geslacht te onthullen.

GR5

Voor de volgende gender reveal heb je roze en blauwe ballonnen nodig. Laat de roze of de blauwe ballonnen vullen met helium en diegene die het niet is laat je vullen met lucht. Tijdens het feestje laat je de ballonnen op en de kleur ballon die de lucht ingaat verraadt het geslacht.

gr1

Ook een super leuke manier van het bekendmaken van het geslacht is met behulp van een piñata. Tegenwoordig kun je deze bij steeds meer winkels kant-en-klaar kopen maar je kunt er ook eentje makkelijk zelf maken. Maak bijvoorbeeld een piñata in de vorm van een ooievaar en vul deze met roze of blauwe confetti. Tijdens het feestje kun je dan samen met je partner en gewapend met een stok de piñata kapot slaan om erachter te komen wat het geslacht van jullie baby is.

gr4

Dit idee zag ik op Pinterest voorbij komen en dit is erg leuk om te doen wanneer je een gender reveal party in de zomer houdt. Koop sterretjes in de kleur van het geslacht en steek met z’n allen de sterretjes aan, zo betrek je ook leuk al je gasten bij de bekendmaking van het geslacht.

g6

Eentje die ook leuk blijft is het bekendmaken van het geslacht met taart of cupcakes. Laat bij een bakkerij een taart maken in een blauwe of roze kleur en snij deze samen aan. Wat ik misschien nog wel leuker vind, is een taart gevuld met roze of blauwe snoepjes (bijv. M&M’s) die er dan tijdens het aansnijden naar buiten komen.

Ten slotte nog even een tip, misschien willen jullie jezelf ook verrassen tijdens de gender reveal. Daarom is het bij veel van de bovenstaande manieren leuk om iemand anders in te schakelen voor het regelen van bijvoorbeeld een ballon met confetti of het vullen van de piñata. Vraag tijdens de echo of de echoschopist/verloskundige het geslacht op een briefje wil schrijven en dit in een afgesloten envelop te doen zodat je deze kunt geven aan diegene die je inschakelt voor hulp.

Comments are closed.