Broccolisoep met vega spekjes!

Broccolisoep met vega spekjes!

Soep is zoiets wat er altijd wel ingaat, helemaal nu het herfst is. Eén van mijn favorieten is linzensoep maar een beetje afwisseling is zo nu en dan ook fijn, daarom maak ik regelmatig broccolisoep. Broccolisoep is niet alleen heel gemakkelijk te maken, het zit bomvol groenten (handig voor peuters die weigeren groenten te eten) en het vult ook nog eens goed. Om de soep iets meer pit te geven doe ik er altijd vega spekjes doorheen, dit kan je natuurlijk ook vervangen door echte…

brocsoep1

Wat heb je nodig voor een goede pan soep:

 • 1 broccoli
 • 1 prei
 • 1 middelgrote aardappel
 • 1 teentje knoflook
 • 1 pak speckjes van de Vegetarische slager (of echte)
 • 1,4 liter water
 • 1,5 blokje groentebouillon
 • 100 ml creme fraische
 • halve theelepel cayennepeper (als je van pittig houdt)
 • snufje zwarte peper
 • (staafmixer)

Snij de prei, de broccoli en de geschilde aardappel in kleine stukjes en was deze even voordat je het gaat gebruiken in de soep. Zet de pan op het vuur met een beetje olie erin. Fruit eerst even de prei hierin en voeg de kruiden toe (inclusief knoflook teentje) en vervolgens kan de broccoli erbij. Ook dit bak je nog even kort mee. Vervolgens voeg je het water, de bouillon en de aardappels toe. Nu doe je deksel op de pan en laat de soep zeker voor een goede 30 minuten koken. Als alles helemaal gaar is, is het tijd om er met de staafmixer doorheen te gaan en doe dit net zo lang totdat je een mooi glad soepje hebt. Nu kun je ook de creme fraische erbij doen en ook dit roer je goed door de soep zodat alles goed oplost. Pak vervolgens nog even een klein pannetje en bak de speckjes hier kort in, ik voeg vaak de speckjes toe aan de soep nét voor het uitserveren. Eet smakelijk!