Easy Peasy kookboek

EP!

Nu Emre 6 maanden is, is de tijd aangebroken van fruithapjes, broodjes en groentehapjes. Rond de 4 maanden zijn we al begonnen met oefenhapjes en we kwamen er al snel achter dat Emre een echte smulpaap is. Bijna alles vindt hij lekker tot nu toe en hij was ook echt aan vast voedsel toe. Als ik namelijk iets eet naast hem, bijvoorbeeld een broodje, dan kijkt hij mij heel geïnteresseerd aan en wil het liefst mee eten.

Het liefst kook ik alles zelf, dus geen kant-en-klare potjes. Maar eerlijk gezegd kwam ik niet veel verder dan (zoete) aardappelen en groente, een klein beetje inspiratie was daarom meer dan welkom. Vandaar dat ik het ‘Easy Peasy kookboek’, een gezonde basis voor de allerkleinsten, kocht voor hopelijk de nodige inspiratie. En dit boek is véél meer dan alleen een kookboek met recepten…

Allereerst ziet het boek er mooi uit qua vormgeving. Ook zie je dat er veel aandacht is geschonken aan de foto’s in het boek, prachtige afbeeldingen. Het eten ziet er smakelijk uit en je krijgt er direct trek van. Het boek heeft maar liefst 160 pagina’s en heeft verschillende hoofdstukken onderverdeeld per leeftijd. Daarnaast vind je ook veel informatie over voeding, suikervrij eten, vitaminen, vlees etc. Heel interessant allemaal.

ep3

Wat ik een beetje tegen vind vallen is het aantal recepten voor de leeftijd van 6 tot 12 maanden, de leeftijdscategorie waar Emre dus inzit. Ik vind de recepten wat summier en had hier wat meer van verwacht. Natuurlijk begrijp ik dat een baby nog niet zo veel nodig heeft en al blij wordt van geprakte groente hapjes maar ik vind het ook leuk om echt iets smakelijks voor hem neer te zetten. Daarnaast is het boek wel heel ‘healthy’ en op zich ben ik daar zeker een voorstander van, maar af en toe vind ik het ietsjes te overdreven (ieder z’n ding natuurlijk). Gelukkig kan ik uiteraard zelf bepalen in hoeverre ik deze gezonde levensstijl wil doorvoeren.

In de rest van het boek staan zeker leuke recepten om mee aan de slag te gaan zodra Emre wat ouder is. Ook het kopje ‘snoepen’ en ‘smeren’ vind ik zeker interessant. We willen namelijk het eten van suiker zo lang mogelijk uitstellen maar dat is best lastig, gezien suiker in heel veel dingen zit verwerkt. In deze hoofdstukken vind je allemaal leuke alternatieven en zie je dat suiker helemaal niet nodig is.

Afgezien van het wat teleurstellende hoofdstuk voor de leeftijd van 6 tot 12 maanden, is dit boek zeker een must voor papa’s en mama’s die graag voor hun kleintjes gezond en verantwoord willen koken en ook wat meer willen leren over voeding.

Het ‘Easy Peasy kookboek’ kun je o.a. kopen bij Bol.com en kost €24,95

Comments are closed.