Recept: Heerlijke brownies met nootjes!

brownie2

Bakken is één van mijn hobby’s, ik vind het heerlijk om nieuwe bakrecepten uit te proberen én om ze te verbeteren. Brownies vind ik ontzettend lekker, wie niet, en ik hou vooral van een brownie die wat krokant van buiten en nog smeuïg van binnen is. Inmiddels heb ik al heel wat verschillende brownies gebakken maar deze van vandaag is echt het aller lekkerste ooit! Benieuwd naar het recept, lees dan snel verder…

Wat heb je nodig?

 • 150 gram bloem
 • Half zakje bakpoeder
 • 4 middelgrote eieren
 • 200 gram roomboter
 • 120 gram suiker
 • zakje vanille suiker
 • 250 gram pure chocolade
 • 100 gram melk chocolade
 • 125 ml slagroom
 • Klein beetje zout
 • Nootjes (bijv. walnoten, pecannoten, macadamia noten)

Verwarm je oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg vervolgens 150 gram pure en 100 gram melkchocolade toe. Roer dit tot een glad mengsel en haal van het vuur. Laat het chocolade mengsel een klein beetje afkoelen. Doe de eieren in een kom en klop dit samen met de suiker los, gewoon met een houten lepel. Giet het chocolade mengsel bij het ei suiker mengsel en roer goed door met een houten lepel tot een gladde substantie. Vervolgens voeg je de bloem en bakpoeder toe en ook dit roer je weer met een houten lepel tot een glad mengsel. Nu mogen de nootjes erbij (ik ging voor walnoten), qua hoeveelheid doe ik dit echt een beetje op gevoel. Giet het brownie beslag in een ingevette ovenschaal en schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten. Na een half uurtje is je brownie helemaal perfect!

brownie1

Nu kun je nog een chocoladesaus maken voor over de brownies. Doe de slagroom in een pannetje en doe hier 100 gram (de rest) pure chocolade doorheen. Roer het goed door totdat er een mooi glad sausje ontstaat. Zodra de brownie wat afgekoeld is, prik je gaatjes in de brownie en kun je het sausje eroverheen gieten. Doordat je gaatjes in de brownie hebt geprikt loopt de saus een klein beetje door de brownie heen. Zo is de brownie extra smeuïg en lekker.

Eet smakelijk!

68 Comments on Recept: Heerlijke brownies met nootjes!

 1. Eva
  8 mei 2015 at 10:59 (6 jaar ago)

  Dat ziet er echt lekker uit! Het liefst zou ik nu meteen beginnen om ze ook te maken, haha. Moet er echt een beetje zout in of kan het ook zonder?

  • Sanne van Huis
   8 mei 2015 at 12:27 (6 jaar ago)

   Hoi Eva, kan ook gewoon zonder (doe ik ook wel eens) 🙂

 2. Manon
  8 mei 2015 at 11:42 (6 jaar ago)

  YUM dat ziet er lekker uit!

 3. Sunseeree
  8 mei 2015 at 12:29 (6 jaar ago)

  Oh wat lekker! Ik ga het zeker proberen. Altijd goed met chocolade haha

 4. Nicole
  8 mei 2015 at 19:04 (6 jaar ago)

  Oeh dit ziet er zo enorm lekker uit!

 5. Mariska
  8 mei 2015 at 23:09 (6 jaar ago)

  Die zien er wel heel erg lekker uit 🙂