8 redenen waarom ik het hebben van huisdieren fantastisch vind!

8 redenen waarom ik het hebben van huisdieren fantastisch vind!

Vanaf jongs af aan ben ik dol op dieren. Mijn eerste eigen huisdier was een vis en daarna kreeg ik een hamster. Ook was ik altijd helemaal gek op paarden en na lang zeuren mocht ik rond mijn 8e jaar op paardrijles, wat was ik blij! Een “paardenmeisje” ben ik altijd gebleven en inmiddels heb ik twee paardjes aan huis staan, een grote droom die is uitgekomen. Wij hebben niet alleen paarden thuis, ook hebben we nog een hamster en een hondje. Diegenen die mij al langer volgen hebben onze hond Puck vast wel eens voorbij zien komen, inmiddels woont hij alweer 12 jaar bij ons en is hij echt een lid van het gezin. Dieren maken mij ontzettend blij en in dit artikel kun je lezen waarom ik het hebben van huisdieren zo fantastisch vind.

Altijd gezelschap om me heen

Wanneer je huisdieren hebt ben je nooit alleen, je hebt altijd gezelschap. Ik vind het heerlijk als ik op de bank plof na een drukke dag dat Puck gezellig op mijn schoot komt zitten. Soms komt het voor dat ik alleen thuis ben en in de avond vind ik het fijn dat Puck lekker om mij heen scharrelt en ondertussen de boel een beetje kan bewaken.

Van verzorgen word ik blij!

Ik ben van nature erg zorgzaam en ik denk dat dit één van de redenen is waarom ik heel erg hou van dieren. Het hebben van dieren is een behoorlijke verantwoordelijkheid en ik zal altijd mijn best doen om zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Wanneer het goed gaat met mijn dieren dan geldt dit ook voor mij. Puck heeft bijvoorbeeld in het begin veel last gehad van jeuk en na een aantal bezoekjes aan de dierenarts kwamen we er achter dat hij allergisch is voor sommige hondenvoer, hij krijgt inmiddels al 10 jaar lang hypoallergeen hondenvoer en nu heeft hij gelukkig nooit meer ergens last van en zit hij een stuk beter in zijn vel. Hier kan ik oprecht gelukkig van worden!

Het hebben van huisdieren kost natuurlijk geld en dat is misschien een nadeel, echter zal ik hier dus nooit op besparen. Zelf shop ik graag online bij Dierenapotheker.nl en hier kun je o.a. dierenvoer, supplementen, verzorgingsproducten voor je paard en ontworming van het merk milbemax kopen. Het is fijn dat je hier voor veel verschillende dieren producten kunt kopen, het is handig om dit in één keer te kunnen kopen wanneer je meerdere soorten dieren in huis hebt.

Lekker veel in de buitenlucht

Wanneer je een hond hebt maar ook zeker een paard ben je lekker veel buiten en dat vind ik persoonlijk heerlijk. Van buiten en lekker bezig zijn word ik heel blij. Regelmatig ga ik met mijn paardje naar buiten en maken we heerlijke tochten van soms wel 3 uur lang. Ik kan dan echt genieten van buiten in de natuur zijn en het is ook nog eens heel gezond voor je.

Goed voor mijn mentale gezondheid

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik lang geworsteld met een angststoornis. Het kopen van een paard is de allerbeste beslissing ooit geweest, gezien het hebben van een paard mij heel erg heeft geholpen voor mijn mentale gezondheid. Ik voelde vanaf het begin veel verantwoordelijkheid en daarom kwam ik iedere dag weer het huis uit en heb ik hiermee ontzettend veel angsten overwonnen.

Veel in beweging

Ook mijn conditie is ontzettend vooruit gegaan en daarnaast ook het vertrouwen in mijn lichaam. Ik heb nu een aardige conditie opgebouwd en niet alleen door het paardrijden, maar ook het sjouwen met hooipakken en het uitmesten van de stallen heeft hier aan meegeholpen.

Uit mijn comfortzone

Soms is het best goed om uit je comfortzone te stappen, hierdoor kun je alleen maar groeien. Het hebben van een paard heeft mij al zo vaak uit mijn comfortzone gehaald de afgelopen jaren. Zo ben ik op een gegeven moment weer gaan lessen, ik vond dit lastig omdat er toch iemand heel erg op je let en ik nogal perfectionistisch ben. Ook ga ik regelmatig op verre buitenritten en af en toe vind ik het wel lastig om zo ver van huis te zijn. Toch blijf ik het doen omdat het uiteindelijk mij heel veel plezier oplevert en daarnaast geeft het de nodige vertrouwen.

Leuk voor mijn kinderen

Ik zie ook mijn kinderen heel erg genieten van onze dieren. Vooral mijn oudste zoon is ontzettend dol op dieren. Hij heeft zelf een hamster en ik zie dat hij echt geniet van het verzorgen maar ook het bezig zijn met de hamster. Regelmatig is hij ook bij de paardjes te vinden en ik vind het ook heel erg leuk om dit samen met hem te doen.

Nieuwe mensen leren kennen

Tot slot, door het hebben van mijn paard heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Op latere leeftijd is het toch wat lastiger om vrienden te maken. Voordat mijn paardjes thuis stonden had ik ze in pension iets verderop in de straat. Gezien hier meer paardjes staan heb ik veel leuke nieuwe mensen leren kennen, er is zelfs een hele hechte vriendschap door ontstaan. Gelukkig ben ik nog regelmatig daar te vinden want ik maak daar gebruik van de rijbak en in de zomer staan mijn paardjes daar op de wei. Voor mij heeft het veel gedaan voor mijn sociale leven en dat heb ik toch te danken aan het hebben van een paard!