Mijn beauty routine in de winter

Mijn beauty routine in de winter

In de winter is mijn beauty routine toch wel anders dan in de zomer, niet alleen qua make-up maar ook in de verzorging heeft mijn huid behoefte aan andere producten. Dit geldt ongetwijfeld niet alleen voor mij, ik kan mij voorstellen dat bij iedereen dit het geval is. Toch vind ik het wel heel leuk om mijn winter beauty routine met jullie te delen, want wat doe ik nu allemaal anders nu het een stuk kouder is?

Hydratatie is key

Zodra het buiten kouder wordt en de kachel gaat branden wordt mijn huid heel erg droog. In de zomer gebruik ik dan ook een hele andere dagcrème dan in de winter. Daarnaast vind ik het ook fijn om een goede scrub op oliebasis te gebruiken om mijn huid, zowel mijn gezicht als lichaam, te ontdoen van schilfers en dode huidcellen. Om mijn gezicht nog een extra hydratatie boost te geven, gebruik ik ook minimaal eens per week een masker. Ook in de winter gebruik ik producten met daarin SPF, want ook de winterzon kan schadelijk zijn voor je huid. Producten die ik heel fijn vind voor hydratatie is de crème van Derma Cosmetics, de gezichtsmasker van het merk FOREO en de bodybutter van bijvoorbeeld The Body Shop.

Niet alleen smeer ik met allerlei producten, ik denk er ook aan dat mijn huid minder droog wordt door een bepaalde dingen anders te doen. Ik kies er bijvoorbeeld voor om niet heel lang warm te douchen (ook fijn gezien de huidige gasprijzen) en ga ik in bad dan kies ik voor een fijne badolie. Daarnaast heb ik er ook een gewoonte van gemaakt om elke uur wat water te drinken. Ik ben van mijzelf een hele slechte drinker en vooral in de winter vind ik het heel lastig om voldoende te blijven drinken.

In de winter ontharen

Ondanks dat je vaak in de winter minder bloot gekleed gaat, vind ik het wel belangrijk om mezelf te blijven ontharen. Ik voel mijzelf dan nét wat meer verzorgd. Ontharen blijf ik wel een heel vervelend klusje vinden en ik zie er altijd een beetje tegenop. Daarom ben ik nu aan het overwegen om definitief mijn haren weg te laten laseren, het lijkt mij heerlijk om nooit meer met scheermesjes in de weer te moeten gaan.

Met een laserbehandeling is ontharen een hele goede optie en ook juist de winterperiode is hier heel geschikt voor. Voor een zo’n goed mogelijk resultaat moet je namelijk voor de laserbehandeling een aantal weken van te voren stoppen met scheren/epileren, zodat de haartjes volledig gegroeid zijn. In de winter vind ik dit persoonlijk wat minder vervelend omdat je toch minder bloot gekleed gaat. Daarnaast kan het laseren van de haren je huid wat gevoeliger maken voor de zon en hier heb je in de winter ook geen last van. Het ontharen doormiddel van een laserbehandeling is niet goedkoop maar dat zijn scheermesjes of harsen op lange termijn ook niet. Laserontharing zorgt dus echt voor het permanent verwijderen van ongewenste haargroei en vaak heb je 6 tot 10 behandelingen nodig. Daarna ben je dus voor altijd verlost van vervelende haartjes en dat lijkt mij persoonlijk heel erg fijn!

Met een speciale laserbehandeling kun je trouwens ook een tattoo verwijderen, mocht je een tattoo hebben waarvan je bijvoorbeeld spijt hebt. Ook hiervoor is de winter heel geschikt in verband met de zon waar je huid na het laseren wat meer gevoelig voor is.

Zachte lippen

Net als mijn huid, hebben ook mijn lippen het zwaar te verduren in de winter. Mijn lippen zijn van nature al heel erg droog en in de winter wordt dit nog een tikkeltje erger. Mijn lippen zijn vaak ruw, hebben velletjes en wanneer het echt koud wordt zijn mijn lippen ook heel erg schraal. In de winter kan ik dus echt niet zonder een goede lippenbalsem en ik ben nog steeds groot fan van The Rosebud Salve, dit blikje neem ik dan ook overal mee naar toe. Mocht ik toch wat velletjes hebben dan maak ik zelf vaak even een suikerscrub om mijn lippen weer zacht te maken.

Extra aandacht voor mijn handen

Met hebben van paarden aan huis, was ik mijn handen ontzettend vaak. Iedere keer als ik heb gevoerd, gemest, gereden en gepoetst was ik mijn handen. Daarnaast was je natuurlijk ook nog je handen na een bezoekje aan het toilet, voor of tijdens het koken en na het doen van sommige huishoudelijke taken. Ik denk dat ik mijn handen rustig zo’n 15 keer per dag was en dan is een goede voedende handzeep heel erg belangrijk, vooral in de winter. Ook smeer ik regelmatig mijn handen in met een voedende handcreme en mijn favoriet is toch wel de Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Dit is wel een mega vette crème die echt even tijd nodig heeft om in te trekken maar zorgt wel voor zijdezachte handen.