Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

cat1

Inmiddels hebben jullie ongetwijfeld dit palette al op verschillende blogs voorbij zien komen.  Het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is namelijk echt een plaatje en ik snap wel dat veel beautylovers dit prachtige make-up product niet konden laten liggen. Ik ook niet, ik moest en zou dit palette kopen. Maar was het een goede aankoop, of ziet het palette er mooier uit dan dat die eigenlijk is?

cat5

Het Absolute Rose Eyeshadow palette is nog maar net toegevoegd aan het Catrice assortiment en lijkt zo op het eerste gezicht het perfecte make-up product voor een dagelijkse look. De kleuren zijn redelijk ingetogen en je kunt met deze tinten makkelijk een natuurlijke look maken. De naam van het palette doet vermoeden dat de kleuren een rozige ondertoon hebben, echter vind ik de kleuren meer taupeachtig. De tinten hebben verschillende finishes en dat vind ik een groot pluspunt aan dit palette.

cat4

Het doosje van het palette heeft niet een hele luxe uitstraling, maar Catrice is uiteraard ook een budgetmerk dus eigenlijk mag je dit ook niet verwachten. De verpakking gaat goed open en dicht, niets op aan te merken. Bij het palette zit ook nog een kwastje, leuke toevoeging al geef ik de voorkeur aan mijn eigen kwasten. Natuurlijk was ik heel erg benieuwd naar de pigmentatie en de textuur van de oogschaduw, want daar draait het uiteraard om…

cat102

Ben ik onder de indruk? De kleuren zijn best goed gepigmenteerd, al vind ik de kleuren heel erg op elkaar lijken. Van mij hadden de kleuren wat meer contrast mogen hebben, een gemiste kans! Uiteraard maakte ik ook nog een ooglook met dit palette…

ooglookcat101

Ik heb alle kleuren gebruikt uit het palette, behalve de mat taupe kleur (helemaal rechts naast de donkerbruine tint). Zoals je kunt zien hebben de tinten op mijn bewegende ooglid weinig kleurverschil, dit vind ik echt heel jammer. Ik heb het idee dat de kleuren heel snel vervagen en je moet behoorlijk wat oogschaduw blijven toevoegen voor een mooi resultaat. Want ondanks de minpunten, is de oogschaduw wel redelijk goed gepigmenteerd en blijft de oogschaduw met een basis eronder de hele dag goed zitten…

cat2

Het Absolute Rose Eyeshadow Palette zag er veelbelovend uit maar vind ik toch  tegenvallen, vooral dus door het weinige contrast tussen de kleuren. De kleuren oogschaduw zijn wel leuk om apart te gebruiken of te combineren met andere oogschaduw kleuren van bijv. een ander merk. Het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en kost €4,99.

82 Comments on Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

 1. @nn
  18 februari 2015 at 08:49 (8 jaar ago)

  Wow

  Mooie oog look met deze pallet.

  Zijn de winnaars al bekend van al de winaktie die je heb lopen?

  Gr^^

 2. Dionne
  18 februari 2015 at 09:57 (8 jaar ago)

  Jammer dat hij tegenvalt. Hij zag er veelbelovend uit!

 3. Caro
  18 februari 2015 at 10:55 (8 jaar ago)

  Het leken mij hele mooie kleuren, ik hou wel van die paars/roze achtige tinten. Maar heel erg jammer dat ie tegenvalt..:-(

 4. Selina
  18 februari 2015 at 11:29 (8 jaar ago)

  Wat jammer dat het zo vervaagd! En dat terwijl ik ook veel goede reviews heb gelezen,.. Geloof dat ik dit palette maar oversla dan.

 5. Kirsten
  18 februari 2015 at 12:29 (8 jaar ago)

  Ondanks dat hij tegenvalt.. wil ik hem nog wel graag zelf proberen.

 6. Consuminder Meisje
  18 februari 2015 at 12:55 (8 jaar ago)

  Ik vind het lastig te beoordelen zonder een foto van de hele look. Maar zonde van 5 euro als de kleuren weinig kleurverschil hebben. Daarom lees ik ook bij meerdere blogs hun reviews in plaats van direct naar de winkel te gaan.

 7. Mariska
  18 februari 2015 at 13:43 (8 jaar ago)

  Ah onwijs mooi!

  Liefs!

 8. Manon
  18 februari 2015 at 13:53 (8 jaar ago)

  Wat heb jij er een mooie look mee gemaakt!

 9. Nicole
  18 februari 2015 at 14:56 (8 jaar ago)

  De kleuren zijn mooi maar de kwaliteit vind ik wel wat tegenvallen.

 10. Petra
  18 februari 2015 at 18:28 (8 jaar ago)

  Het ziet er best leuk, uit,wel ben ik het met je eens over het contrast van de kleuren,