Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

cat1

Inmiddels hebben jullie ongetwijfeld dit palette al op verschillende blogs voorbij zien komen.  Het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is namelijk echt een plaatje en ik snap wel dat veel beautylovers dit prachtige make-up product niet konden laten liggen. Ik ook niet, ik moest en zou dit palette kopen. Maar was het een goede aankoop, of ziet het palette er mooier uit dan dat die eigenlijk is?

cat5

Het Absolute Rose Eyeshadow palette is nog maar net toegevoegd aan het Catrice assortiment en lijkt zo op het eerste gezicht het perfecte make-up product voor een dagelijkse look. De kleuren zijn redelijk ingetogen en je kunt met deze tinten makkelijk een natuurlijke look maken. De naam van het palette doet vermoeden dat de kleuren een rozige ondertoon hebben, echter vind ik de kleuren meer taupeachtig. De tinten hebben verschillende finishes en dat vind ik een groot pluspunt aan dit palette.

cat4

Het doosje van het palette heeft niet een hele luxe uitstraling, maar Catrice is uiteraard ook een budgetmerk dus eigenlijk mag je dit ook niet verwachten. De verpakking gaat goed open en dicht, niets op aan te merken. Bij het palette zit ook nog een kwastje, leuke toevoeging al geef ik de voorkeur aan mijn eigen kwasten. Natuurlijk was ik heel erg benieuwd naar de pigmentatie en de textuur van de oogschaduw, want daar draait het uiteraard om…

cat102

Ben ik onder de indruk? De kleuren zijn best goed gepigmenteerd, al vind ik de kleuren heel erg op elkaar lijken. Van mij hadden de kleuren wat meer contrast mogen hebben, een gemiste kans! Uiteraard maakte ik ook nog een ooglook met dit palette…

ooglookcat101

Ik heb alle kleuren gebruikt uit het palette, behalve de mat taupe kleur (helemaal rechts naast de donkerbruine tint). Zoals je kunt zien hebben de tinten op mijn bewegende ooglid weinig kleurverschil, dit vind ik echt heel jammer. Ik heb het idee dat de kleuren heel snel vervagen en je moet behoorlijk wat oogschaduw blijven toevoegen voor een mooi resultaat. Want ondanks de minpunten, is de oogschaduw wel redelijk goed gepigmenteerd en blijft de oogschaduw met een basis eronder de hele dag goed zitten…

cat2

Het Absolute Rose Eyeshadow Palette zag er veelbelovend uit maar vind ik toch  tegenvallen, vooral dus door het weinige contrast tussen de kleuren. De kleuren oogschaduw zijn wel leuk om apart te gebruiken of te combineren met andere oogschaduw kleuren van bijv. een ander merk. Het Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en kost €4,99.