Alles over amberblokjes!

Alles over amberblokjes!

Ik had wel eens van amberblokjes gehoord maar wat het exact was, dat wist ik niet. Totdat mijn moeder ze gaf voor mijn verjaardag en direct was ik enthousiast, het ruikt namelijk ontzettend lekker! Vervolgens heb ik mij verdiept in deze magische blokjes en kwam ik erachter wat je er allemaal mee kunt doen. Omdat ik zo enthousiast ben, deel ik vandaag allerlei info over deze heerlijk geurende blokjes.

amberblokjes in schaaltjes

Wat is het?

Wellicht heb jij er nog nooit van amberblokjes gehoord en daarom zal ik eerst in het kort uitleggen wat het is en waar het oorspronkelijk vandaan komt. Deze heerlijk geurende blokjes komen van oorsprong uit Marokko maar worden ook gemaakt (met de hand) en gebruikt in andere oosterse landen. Doordat de blokjes geen alcohol bevatten, werden deze blokjes veelal gebruikt als parfum en daarvoor kun je ze overigens nog steeds gebruiken. De ingrediënten die zorgen voor de hele lekkere geur zijn o.a musk, amber en vanille. Daarnaast bevatten ze vaak ook essentiële olien en bijenwas. De geur van de amberblokjes vind ik zacht, warm en zoet, een zeer aangename geur. De blokjes behouden erg lang hun geur, tot wel een jaar lang. Deze blokjes heb je tegenwoordig ook in andere geuren, zo zit er vast wel iets bij wat jij lekker vindt want geuren zijn natuurlijk heel persoonlijk.

Hoe gebruik je de amberblokjes

De amberblokjes kun je op heel veel manieren gebruiken en het fijne is ook dat deze geurblokjes heel lang hun geur behouden. Mochten de blokjes minder sterk van geur worden, dan kun je met een rasp of mesje een klein laagje afschaven en het blokje zal weer een heerlijke geur gaan verspreiden. Hieronder lees je waar je de amberblokjes allemaal voor kunt gebruiken, met daarbij tips:

  • Leg een amberblokje op een schaaltje (om vlekken te voorkomen) in een ruimte in huis en het zal zorgen voor een heerlijke frisse geur in huis. Ook zou je eventueel wat schaafsel in een schaaltje kunnen doen.
  • Doe een amberblokje in een zakje en hang deze op in je kledingkast of leg tussen je beddengoed zodat het nooit meer muf gaat ruiken.
  • Ook kun je het amberblokje laten smelten in een geurbrander. Het blokje zal dan wel minder lang geur afgeven.
  • Gebruik het blokje als parfum, wrijf het geurblokje over je huid en je zal een heerlijke geur om je heen hebben hangen.
  • Doe wat schaafsel in de stofzuigerzak en de geur zal door je hele huis verspreiden tijdens het stofzuigen.