Mijn favo series, films & docu’s #1

Alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik een artikel schreef over films, series etc. Ik deed dit altijd vrij regelmatig en volgens mij viel het altijd wel in de smaak. Toch ben ik van de top 10 lijstjes afgestapt omdat ik simpelweg niet zo heel vaak meer films kijk. Maar uiteraard kijk ik ze nog wel en ook series en docu’s vind ik leuk om te kijken. Het leek mij dus wel leuk om mijn favorieten van dit moment met jullie te delen. Dus hieronder wat (hopelijk) leuke kijktips voor jullie…

Dit is misschien iets wat jullie nog niet van mij wisten maar ik ben gek op documentaires. Ik kijk vooral heel veel via Holland doc en ik vind documentaires vaak super interessant. Zo keek ik laatst ‘Bijna 18’ en ‘Alexandra’. Maar dat is niet de tip die ik jullie wil meegeven, ik ben namelijk de laatste tijd fan van het programma ‘World of Jenks’. Een documentaire achtige programma waarin ‘Andrew’ elke aflevering iemand een week volgt met een bijzonder leven. Zo volgde hij iemand met autisme, maar ook een dakloze meid. Het zijn altijd hele bijzondere verhalen en ik vind het heel boeiend om een kijkje in iemands leven te krijgen, vooral als die levens heel anders zijn dan die van mij. Op dit moment worden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt maar je kunt hier de afleveringen bekijken die al zijn uitgezonden.

Naast ‘serieuze’ programma’s heb ik ook heus wel echte guilty pleasures. Een goed voorbeeld hiervan is op dit moment ‘Kim and Kourtney take Miami’. Dit is uiteraard een spin-off van de populaire realityshow ‘Keeping Up With The Kardashians’. Elke maandagochtend is er een nieuwe aflevering beschikbaar en ik kan mij hier serieus op verheugen, haha! Vaak kijk ik de afleveringen gratis via tv-links.com of sidereel.

En voor nog meer drama kijk ik ook graag naar Teen mom 2 seizoen 4 die paar weken terug net weer is begonnen. Ik volg deze serie al super lang en ik geloof dat dit het laatste seizoen is, tenminste voor Teen mom 2. Wie weet komt er ooit nog een Teen mom 3? Ik vind het in ieder geval een hele leuke serie maar soms ook wel een beetje schrijnend. Ook deze serie is gratis te bekijken via tv-links.com of sidereel.

Naast series en docu’s kijk ik ook graag naar films en afgelopen week keek ik naar ‘Silver Linings Playbook’. Dit is een komedie/drama film en gaat over een man die een psychische aandoening heeft. Hoe en wat wil ik niet te veel vertellen, straks verklap ik nog iets maar ik kan alvast wel verklappen dat ik het een super toffe film vond. Ik ben sowieso wel heel gek op drama films, en met acteur ‘Bradly Cooper’ en actrice ‘Jennifer Lawrence’ kan het eigenlijk al niet meer misgaan.

Paar weken geleden keek ik de film ‘Perks of being a wallflower’, ook wederom een drama film. Deze film gaat over ‘Charlie’ die een teruggetrokken, niet zo’n populaire tiener is, een echte muurbloem dus. In ‘Perks of being a wallflower’ zie je hoe hij hier mee omgaat. Ook dit vond ik een hele toffe film en doet qua stijl wel een beetje denken aan films zoals: Little Miss Sunshine en Into the Wild.

Ook keek ik afgelopen tijd de film ‘The Five-Year Engagement’, een romantische komedie. Een heerlijke makkelijke wegkijkfilm, ideaal voor bijvoorbeeld een meidenavond. Het gaat over een stel die continu door allerlei gebeurtenissen hun trouwerij uit blijft  stellen, vandaar ook de titel. Sommige stukjes waren wel een beetje langdradig maar al met al een leuke vermakelijke film…

Dit waren mijn kijktips voor nu, uiteraard volgt deel 2 snel. Heb jij nu nog een leuke kijktip voor mij, bijvoorbeeld een toffe docu of een film die ik moet zien? Laat het mij dan vooral weten bij de comments, thanks!

128 Comments on Mijn favo series, films & docu’s #1

 1. Ashleey
  6 maart 2013 at 07:40 (10 jaar ago)

  Super handig en wat lief dat je dit met ons deelt 🙂

  • Sanne van Huis
   6 maart 2013 at 19:24 (10 jaar ago)

   Aaah fijn dat je er wat aan hebt, ik vind het alleen maar heel leuk om kijktips met jullie te delen!

 2. Ingeborg
  6 maart 2013 at 08:15 (10 jaar ago)

  Leuke lijst!

 3. Sofie
  6 maart 2013 at 09:12 (10 jaar ago)

  Wat een leuk rijtje!

 4. femketje
  6 maart 2013 at 10:56 (10 jaar ago)

  ik kijk de laatste tijd niet zoveel series meer, meer films ;D

 5. Kirsten
  6 maart 2013 at 12:30 (10 jaar ago)

  Teen mom is erg leuk!

 6. LounaBeauty/ Milou
  6 maart 2013 at 13:03 (10 jaar ago)

  Nicee 🙂 Leuk series lijken me!!

 7. Mariska
  6 maart 2013 at 14:02 (10 jaar ago)

  Teen Mom heb ik ook wel gevolgd ja.. ook 2!

 8. Janneke
  6 maart 2013 at 14:42 (10 jaar ago)

  Mijn favo is Revenge! Super spannend

 9. Axelle
  6 maart 2013 at 14:46 (10 jaar ago)

  leuk !

 10. roos
  6 maart 2013 at 15:50 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Perks of being a wallflower en Silverlinings playbook zijn 2 films die ook echt tot mijn favorieten behoren.
  Krijg je bij tv-links.com en sidereel van die irritante reclames voordat je een serie gaat kijken of niet?

  • Sanne van Huis
   6 maart 2013 at 19:21 (10 jaar ago)

   Ik krijg wel heel veel irritante pop-ups en sites met reclame idd, dat is idd wel een nadeel 🙁

 11. Kimberly
  6 maart 2013 at 15:52 (10 jaar ago)

  Revange raad ik je ook aan! 😀

  • Sanne van Huis
   6 maart 2013 at 19:20 (10 jaar ago)

   Ik heb het eerste seizoen deels gezien, ik kwam er alleen niet echt ‘in’. Misschien toch de serie nog maar een kans geven want ik hoor er erg veel goede dingen over!

 12. Myrthe
  6 maart 2013 at 20:51 (10 jaar ago)

  Oeh super, echt heel leuk! Ik denk nu dat ik Silver Linings Playbook wel wil gaan kijken ;D

 13. I
  6 maart 2013 at 21:25 (10 jaar ago)

  Ik heb een tijdje terug de documentaire ‘De regels van Matthijs’ gezien, het was een erg aangrijpende documentaire.

  • Sanne van Huis
   6 maart 2013 at 23:18 (10 jaar ago)

   Klopt, die heb ik ook gezien!

 14. Debbie
  7 maart 2013 at 00:36 (10 jaar ago)

  Silver Linings Playbook wil ik ook nog zien inderdaad.

 15. Marielle
  7 maart 2013 at 10:12 (10 jaar ago)

  Leuk artikel! Sidereel kende ik nog helemaal niet, ben een beetje op onderzoek uitgegaan.
  Als ik een serie wil kijken moet ik dit doen via de itunesstore en moet ik er voor betalen? Niet gratis dus.. Doe ik iets fout?

 16. Kelly
  8 maart 2013 at 16:17 (10 jaar ago)

  Wist je dat je op http://www.1channel.ch/ ook echt superveel series en films kan kijken? 🙂

  • Sanne van Huis
   8 maart 2013 at 17:29 (10 jaar ago)

   Ja, daar kwam ik afgelopen weekend achter. Toen heb ik wat afleveringen Lost gekeken 🙂

 17. Esther - Mango Sorbetto
  10 maart 2013 at 00:30 (10 jaar ago)

  The Kardashians is ook mijn guilty pleasure haha. In het weekend als mn vriend naar de voetbal is zet ik altijd lekker E! op.. vaak hebben ze dan het hele weekend door uitzendingen.

 18. nike free günstig
  10 april 2015 at 03:57 (8 jaar ago)

  Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!