Tips: Hoe kom je de winter door…

De winter is al een tijdje aan de gang en voor we het weten is het lente, toch wegen de laatste loodjes het zwaarst. Persoonlijk vind ik de winter een erg leuk seizoen maar stiekem vind ik de lente ook wel heel leuk! Ik weet dat veel van jullie de lente ook heel fijn vinden en daarom heb ik voor jullie wat leuke tips om de laatste maanden van de winter ook nog door te komen, benieuwd scroll dan snel naar beneden…

Tip 1: Neem lekker de tijd voor jezelf

De winter is natuurlijk een hele geschikte periode om in de avond heerlijk wat voor jezelf te gaan doen, je zou bijvoorbeeld een beauty avond kunnen houden. Dit doe ik vaak als ik alleen thuis ben, maar is natuurlijk ook heel gezellig samen met vriendinnen. Mijn beauty avond bestaat vaak uit het scrubben van mijn gezicht, een peeling en een gezichtsmasker en vaak geef ik ook mijn handen en nagels een manicure. Ondertussen wanneer het maskertje aan het intrekken is kijk ik vaak een serie, bijvoorbeeld Teen Mom 2 (het nieuwe seizoen is weer begonnen), The Kardashians of een programma op Uitzending Gemist. Dit doe ik natuurlijk allemaal onder het genot van een heerlijke warme choco (met slagroom) en met de nodige koekjes…

Voor pure ontspanning kun je natuurlijk ook kiezen om naar een Spa te gaan. Dit kun je ook alleen doen maar is samen met anderen natuurlijk ook heel leuk. De Spa klinkt misschien heel duur maar tegenwoordig heb je best leuke aanbiedingen waardoor zo’n dagje weg ineens een stuk goedkoper is! Op deze site vind je allemaal van die leuke acties…

Tip 2: Ga lekker sporten!

Misschien heb je wel als goed voornemen voor 2013 meer bewegen en dat komt goed uit, want om de winter wat beter door te komen is sporten natuurlijk een hele leuke bezigheid. Naast dat sporten super gezond is, zorgt het ook nog eens voor ‘geluksstofjes’, wedden dat de winter ineens een stuk leuker wordt!

Het beginnen is vaak wel een beetje lastig maar kies vooral een sport uit die je echt leuk vindt. Natuurlijk kun je ook dit samen doen met iemand en zo kun je elkaar lekker motiveren. Heb je niet zoveel geld dan kun je natuurlijk ook thuis gaan sporten, op Youtube vind je genoeg video’s met oefeningen. Door een paar keer in de week te sporten word je niet alleen gelukkiger maar word je misschien ook meteen weer wat ‘strakker’ en dat is natuurlijk weer heel handig met de zomer in het vooruitzicht. Oh, en het sporten kan nog leuker worden door hip in de sportschool te verschijnen, inspiratie nodig wat betreft hippe sportkleding? Afgelopen week plaatste ik een artikel met allemaal leuke betaalbare sportkleding…

Tip 3: Neem een spraytan of begin alvast met een zelfbruiner

In de zomer ben ik al witjes maar in de winter is dit nog wel een keer zo erg. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik kan best wel weer wat kleur gebruiken. Een bruin kleurtje ziet er lekker gezond uit en kan je ook meteen een zomers gevoel geven waardoor de zomer ineens een stuk minder ver weg lijkt. Ga dus alvast lekker smeren met een fijne zelfbruiner of neem een spraytan. Het fijne is ook meteen dat je het uit kunt proberen. Mocht het toch een tikkeltje verkeerd uitpakken, dan ziet niemand dat want je lichaam zit toch verhuld onder een dikke laag winterkleding. Zo kun je alvast even oefenen en wedden dat het bruine kleurtje je meteen wat vrolijker stemt?!

Tip 4: Zoek leuke zomerse muziek op Youtube

Muziek maakt vrolijk en een flinke zomerse hit natuurlijk helemaal. Zoek op Youtube naar leuke zomermuziek en laat deze eens even flink uit je speakers knallen (hou natuurlijk wel een beetje rekening met je buren) en na een paar hits ben je waarschijnlijk een stuk vrolijker. Je kunt natuurlijk ook een dansje wagen en dan heb je ook meteen je portie beweging voor die dag gehad. Herhaal dit gewoon dagelijks en je hebt je dagelijkse dosis ‘vrolijke zomermuziek’ therapie te pakken!

Tip 5: Kijk een leuke lachfilm!

Niets is lekkerder dan in de avond op de bank te ploffen met een leuke film en dat onder het genot van lekker drinken en een hoop lekkere hapjes. Nog leuker is een lachfilm, lachen is hartstikke gezond en daar word je ook weer veel vrolijker van, de lange winteravonden worden zo een stukje aangenamer. Ik ging even op zoek en hier een lijstje met wat leuke lachfilms: Pitch Perfect, Ted, This is 40, Bridesmaids, Crazy, Stupid, Love., What to Expect When You’re Expecting, Friends with Benefits, Hotel Transylvania, Finding Nemo (nu ook in 3D), Up, Knocked Up.

Tip 6: Zoek alvast naar een zonnige bestemming voor de zomervakantie

Misschien lijkt het eerst niet meteen een goede tip om alvast een zomervakantie uit te kiezen, maar het kan juist zorgen voor wat voorpret en zo kom je ook alvast in een zomerse stemming. Ga lekker op het internet surfen naar zonnige bestemmingen, bekijk foto’s van parelwitte stranden met palmbomen en ga alvast fantaseren hoe jij daar aan een cocktail ligt te nippen. Mocht je trouwens al geld voor een vakantie hebben dan is het misschien ook wel slim om al te gaan boeken want vaak krijg je op reissites grote vroegboek kortingen. Niets is heerlijker om te fantaseren over je toekomstige vakantie!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben, mocht je ook nog een leuke tip hebben laat het dan weten bij de comments.

109 Comments on Tips: Hoe kom je de winter door…

 1. Ashleey
  6 februari 2013 at 07:54 (10 jaar ago)

  Super leuke tips en heerlijk uitgewerkt! Tijd nemen voor mezelf en lekker maskertje opdoen, doe ik al geregelmatig. Sporten niet, oepss. Een zelfbruiner heb ik niet nodig, want ik ben van mezelf al donker, maar voor de blanke meiden onder ons een super tip! Naar de film gaan doe ik ook met liefde! Te leuk! En natuurlijk mooie plekjes zoeken voor in de zomer! Ik wil graag naar Mexico, maar mijn moeder vindt mij te jong om alleen met een vriendin te reizen.

 2. Sofie
  6 februari 2013 at 07:57 (10 jaar ago)

  Fijne tips! Ik ben de winter nu wel een beetje zat, haha 🙂

 3. Martina
  6 februari 2013 at 08:01 (10 jaar ago)

  Fijne tips… Ik trouwens echt wel weer wat zon gebruiken …pfff haha

 4. Sanne
  6 februari 2013 at 08:20 (10 jaar ago)

  Tip 7: Zoek inspirerende artikelen op zoals dit!
  Handig artikel!

 5. femketje
  6 februari 2013 at 10:11 (10 jaar ago)

  Handige tips :3 ik probeer altijd zoveel mogelijk daglicht te zien op donkere winterdagen 🙂

 6. Esther - Mango Sorbetto
  6 februari 2013 at 10:38 (10 jaar ago)

  Leuke tips! Hoewel ik merk dat hoe meer ik bezig ben met de zomer, hoe dieper mijn winterdip want als ik dan weer naar buiten kijk en ik zie al die vieze natte sneeuw drap liggen wil ik nog liever dat het zomer wordt!

 7. Ingeborg
  6 februari 2013 at 10:49 (10 jaar ago)

  Heerlijke tips, nu maar duimen dat de lente snel komt!

 8. Chantal
  6 februari 2013 at 12:20 (10 jaar ago)

  Hele fijne tips, de Lente mag van mij nu wel komen.

 9. Kirsten
  6 februari 2013 at 13:34 (10 jaar ago)

  Fijne tips!

 10. Axelle
  6 februari 2013 at 14:41 (10 jaar ago)

  leuke tips ! 🙂

 11. Charile
  6 februari 2013 at 15:32 (10 jaar ago)

  leuke tips 😀

 12. Monique
  6 februari 2013 at 19:06 (10 jaar ago)

  Tijd nemen voor mezelf vind ik super lastig, dit moet ik echt inplannen..
  Maar zelfs dan komt het er soms niet van.. Wel fijne tips in dit artikel
  leuk!

 13. Cynthiiaa
  6 februari 2013 at 19:08 (10 jaar ago)

  Oh god, die popcorn.. nommable! Heerlijk om te sporten .. in de zomer. Meh, dat mis ik wel! Ik vind het wel lekker dat het weer winter is, gewoon de gezelligheid soms. Daar kan ik van genieten, wat wel minder is is dat je weinig licht hebt als je thuis komt. Zonnige bestemming opzoeken voor vakantie? Me like!

 14. Jana
  6 februari 2013 at 19:34 (10 jaar ago)

  Hele leuke tips 😀 x

 15. Suzanne
  6 februari 2013 at 20:14 (10 jaar ago)

  Oh op het moment verlang ik echt naar een lekker warm bad!

 16. Angelique
  6 februari 2013 at 20:50 (10 jaar ago)

  Wat een leuke blogpost, zo kom ik de winter wel door!

 17. Myrthe
  6 februari 2013 at 21:52 (10 jaar ago)

  Wat een handige tips! Ik ga nu 2/3 keer naar de sportschool en dat is toch altijd wel heel lekker vind ik. En zomerse muziek luister ik ook al veel, luf it!