Shopping: Moederdag (budget) special!

Shopping: Moederdag (budget) special!

Aanstaande zondag is het weer moederdag, tijd dus om je moeder eens flink in het zonnetje te zetten. Want moeder zijn is hartstikke leuk (tenminste dat denk ik) maar met tijden ook best wel zwaar. Daarom mag je op deze speciale dag wel iets leuks doen voor je moeder, gewoon om te laten merken dat je haar waardeert. En stiekem zou je dat natuurlijk elke dag moeten doen. Hieronder een overzicht met cadeautjes en bijbehorende tips, hopelijk hebben jullie er wat aan!

  1. Is je moeder gek op koken en gebruikt ze veel (verse) kruiden in het eten? Waarschijnlijk vindt ze het dan heel leuk om zelf haar kruiden te zaaien en dat kan met dit handige kistje. Dit kistje is helemaal compleet, het enige wat nog ontbreekt is een paar groene vingers! Hema €8,95
  2. Moeders zijn vaak ook gek op bakken, dus koop een mooie bakvorm voor haar in bijvoorbeeld een hartvorm. Maar stiekem is het natuurlijk nog veel leuker om zelf een lekkere taart voor haar te bakken. Deze bakvorm is te koop bij Dille & Kamille en kost €7,50. Zelf niet zo’n keukenprinses? Tegenwoordig heb je veel kant en klare bakmixen in de supermarkt waarmee iedereen (lees: iedereen) een taart kan bakken!
  3. Een geurtje is misschien niet meteen het meest originele cadeau op aarde maar wel heel lekker. Omdat geurtjes best wel persoonlijk zijn is het aan te raden om even te snuffelen (ghehe) in je moeders parfum ‘stash’. Schrijf op een papiertje welke geurtjes ze heeft en ga daarna op internet even zoeken welke geurnoten je moeders geurtjes bevatten. Zo weet je meteen wat ze lekker vindt en kan je veel gerichter een geurtje uitzoeken. Chloe mini 20 ml €28,80.
  4. In dit kleine potje zit een grote portie geluk! Dit flesje is gemaakt in Bolivia en maakt onderdeel uit van ‘Return to Sender’. In dit flesje zitten o.a. wortels van planten, zaadjes en amuletten. Al deze voorwerpen hebben een symbolische betekenis en brengen geluk. En natuurlijk wens je jou moeder ook heel veel geluk in haar leven. Je zou ook zelf een klein flesje kunnen kopen (tegenwoordig wel verkrijgbaar bij kralenwinkels) en deze vullen met dingetjes die bijvoorbeeld bij herinneringen van jou en je moeder horen. Return to Sender €3,95
  5. Koop een mooi boekje, ook deze zijn ook van Return to Sender en verkrijgbaar bij Hema. In dit boekje kun je bijvoorbeeld leuke en lieve foto’s plakken en/of stukjes in schrijven. Vertel bijvoorbeeld waarom je blij bent met je moeder. Voor je moeder is dit een leuke herinnering waar ze jaren later nog eventjes doorheen kan bladeren. Hema (per 3) €4,95
  6. Maak een mooie armband voor je moeder! Zo kun je een heel persoonlijk sieraad maken en het hoeft niet eens zo heel veel geld te kosten. Het fijne is ook dat je precies de kleuren en stijl uit kunt kiezen die je moeder leuk vindt en wat bij haar past. Ben je niet een creabea of heb je geen tijd, je kunt natuurlijk ook gewoon eentje kopen. Deze is van Beadies en kost €14,50.
  7. Niet zoveel geld te besteden maar je wilt wel wat leuks doen voor je moeder? Koop dan een voorraadpot, deze is van Hema en kost maar €3,- en vul de glazen pot met allemaal snoepjes waar je moeder gek op is. Ook kun je er nog een leuk lintje omheen doen met een kaartje eraan met een lieve tekst.
  8. Ten slotte zou je ook je moeder een lekkere high tea cadeau kunnen geven. Dit is een bon van Hema en is voor twee personen en kost €23,-, wat niet veel geld is voor een echte high tea. Vind je het toch aan de dure kant? Organiseer dan zelf een high tea voor je moeder. Haal lekkere thee in huis en maak hapjes klaar zoals: sandwiches, scones en muffins. Nog recepten nodig, op deze site vind je een handig overzicht met allerlei lekkere high tea recepten, succes!
Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en ik ben heel benieuwd hoe jij je moeder zondag in het zonnetje gaat zetten?