Tips om jouw woning onderhoudsvrij te maken

Tips om jouw woning onderhoudsvrij te maken

Als je een koophuis hebt, wil je natuurlijk dat alles zo lang mogelijk mooi blijft. Maar tegelijkertijd wil je er ook zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig, want er zijn een aantal materialen die heel lang mooi blijven en weinig onderhoud nodig hebben. Een van die materialen is kunststof. Je hoeft kunststof namelijk niet te schilderen en andere onderhoud aan te plegen. Je moet het alleen eens in de zoveel tijd even schoonmaken, zodat het nog langer mooi blijft. In dit artikel ga ik je vertellen op welke manieren jij je woning onderhoudsvrij kunt maken.

Zorg voor een mooi aangezicht van je woning

Het aangezicht van je woning is bepalend door de uitstraling. Je wil natuurlijk dat je woning er goed onderhouden uitziet en niet als een vervallen krot. Gelukkig kun je dit op een hele makkelijke manier oplossen. We gaan eens even kijken naar de gevelbekleding en de windveren. Het is belangrijk dat deze onderdelen goed in de lak zitten en mooi onderhouden zijn. Een houten windveer en gevelbekleding moet je om de paar jaar schuren en schilderen. Dat kost veel tijd en onderhoud, wat je dus niet meer wil. Je kunt in dit geval beter kiezen voor kunststof gevelbekleding en kunststof windveren. Dit zorgt er namelijk voor dat je bijna geen onderhoud meer hoeft te doen aan je dak. Het enige dat je moet doen is af en toe een natte doek er overheen moet halen, zodat het er weer als nieuw uitziet. Makkelijk hè?

Ga verder met de buitenkant van je woning

Je hoeft het natuurlijk niet te laten bij de gevelbekleding en de dakranden, je kunt ook de rest van je woning aanpakken. Ben jij het zat om iedere keer je voordeur en de kozijnen te schilderen? Dan is het wellicht een goede keuze om ook dit te vervangen door kunststof exemplaren. Het is wel even een investering, maar je woning kan daardoor jaren mee zonder echt onderhoud aan te hoeven plegen. Een groot voordeel, want verf is tegenwoordig ook niet goedkoop meer. Het is dus zeker de overweging waard om de deuren en kozijnen aan te pakken en te laten vervangen door kunststof. Het is daarnaast ook fijn voor het milieu als je op deze manier je woning aanpakt.

Binnenin de woning kun je ook aan de slag met kunststof

Wist je dat je binnen ook bepaalde aspecten kunt vervangen door kunststof? Denk maar eens aan je vensterbanken. Een mooie vensterbank geeft sfeer aan de woonkamer en ook deze kun je vervangen door een kunststof exemplaar. Je kunt dit direct als keuze inbrengen als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, maar ook als je je woning gaat renoveren kun je kiezen voor kunststof vensterbanken. In tegenstelling tot MDF, hout, metaal en steen, is kunststof bestand tegen zonlicht én vocht waardoor het een hele goede keuze is. Daarnaast is kunststof goed te verwerken en onbreekbaar én je hebt geen naden met kunststof.