Tips: Leuke dingen thuis doen met de feestdagen

Helaas is covid-19 nog steeds de realiteit en inmiddels zitten we zelfs in een heuse lockdown, nooit gedacht dat ik dit zou typen maar het is wat het is. Het is voor veel mensen natuurlijk wel heel erg balen dat dit ook allemaal samenvalt met kerst, maar helaas houdt corona hier geen rekening mee. Kerst en Oud & Nieuw zullen we toch op een hele andere manier gaan vieren dan normaal gesproken, uiteraard kun je natuurlijk genoeg leuke dingen thuis doen. Wat voor dingen je zou kunnen doen, hieronder geef ik tips voor leuke thuis activiteiten…

popcorn

Hou een kerstfilm marathon

Haal allemaal lekkernijen in huis en maak van je woon of slaapkamer een fijne thuisbioscoop en hou een kerstfilm marathon. Mocht je niet van zoetsappige kerstfilms houden dan kan je natuurlijk ook een andere genre kiezen. Heb je inspiratie nodig, hier vind je een top 100 leukste kerstfilms. Op mijn eigen blog heb ik een hele fijne verzameling van mooie films die echt de moeite waard zijn om te kijken, hierbij de link. Ook is het misschien wel een leuk idee om een serie te gaan kijken. Misschien heb je al wel jarenlang een bepaalde serie op het oog maar nog geen tijd gehad om te beginnen met deze serie, dit is je kans…

Speel online party games tegen je vrienden/familie

Samen zijn met de feestdagen is natuurlijk wat we het liefst allemaal willen en daar gaan deze feestdagen natuurlijk ook vooral om. Helaas kan dat dit jaar niet, in ieder geval niet met een heel groot gezelschap. Gelukkig beschikken de meeste van ons wel over apparatuur waarmee we kunnen beeldbellen en dat zorgt ervoor dat we toch contact met elkaar kunnen houden. Hoe leuk is het dan om via beeldbellen een party game met elkaar te doen? Op deze website vind je de allerleukste spellen die je online kunt spelen. Zelf heb ik een aantal keren ‘Drawful 2‘ gespeeld (in de vorige lockdown) en dit is echt een super leuk spel! Niet helemaal gratis overigens maar als iedereen 50 cent inlegt dan heb je het bedrag zo bij elkaar en het is het zeker waard…

Zet een speurtocht uit

We moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuisblijven maar een luchtje scheppen buiten mag uiteraard wel. Denk natuurlijk wel even aan de maximale groepsgrootte van twee personen, al valt daar een huishouden uiteraard niet onder. Vooral deze activiteit, een speurtocht uitzetten, is heel leuk wanneer je kinderen hebt. Een speurtocht kun je heel simpel uitzetten in je eigen buurt en een mooie beloning aan het einde van de tocht is natuurlijk een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom. Op de website van huisvlijt.com vind je goede tips voor het uitzetten van een speurtocht.

baking

Doe een bake-off met behulp van video tutorials

Met de feestdagen wordt natuurlijk vaak lekker gegeten, dat is toch wel wat bij kerst hoort! Maar hoe leuk is het om zelf de keuken in te duiken? Maak bijvoorbeeld een 5 of 6 gangen diner of doe een bake-off met behulp van video tutorials. Het is natuurlijk wel handig om van te voren alle ingredienten in huis te slaan, dus even goed plannen is van belang. Je kunt natuurlijk in je eentje bakken maar je kunt ook met vrienden of familie afspreken om allemaal hetzelfde te bakken terwijl je videobelt. Wie maakt de beste taart, koekjes of brood? Ik ben zelf heel gek op de video’s van CupcakeJemma en Preppy Kitchen.

Hopelijk kom je met deze tips gezellig de feestdagen door!

Comments are closed.