Weekendje weg naar Gent!

gent50

Afgelopen weekend was ik in het mooie Gent, deze Belgische stad heeft 250.000 inwoners en is de hoofdstad van provincie Oost-Vlaanderen. Deze plaats stond altijd al op mijn lijstje qua steden die ik nog graag wilde bezoeken. Daarom was het ook extra leuk toen ik een overnachting aangeboden kreeg van het Ibis Gent Centrum Kathedraal hotel. Ik heb samen met mijn man een enorm leuk weekend gehad en Gent heeft toch wel een beetje ons hart gestolen…

Vanuit Groningen is Gent ruim 3,5 uur rijden, voor ons heel goed te doen. Uiteraard kun je ook gebruik maken van het OV maar voor ons was met de auto praktischer en voordeliger. Als je eenmaal in België bent dan is het nog maar een uurtje rijden.

gent1

Wij verbleven in het ibis Gent Centrum St Baafs Kathedraal hotel, dit hotel bevind zich in het oude gedeelte van de stad naast de gelijknamige kathedraal. Dit is een perfecte locatie als je de stad wilt bekijken, alle bezienswaardigheden liggen op steenworp afstand en zo goed als voor het hotel kun je op de tram stappen. In het oude centrum van Gent proberen ze zoveel mogelijk auto’s te vermijden, gelukkig is alles dus prima te doen te voet of met het OV. Daarnaast zijn er ook voldoende parkeergelegenheden waar je je auto kwijt kan, zo ook onder het hotel waarin wij verbleven.

gent2 gent3 gent4 gent5gent7

De overnachting in het ibis Gent Centrum St Baafs hotel is ons heel goed bevallen. De kamer was prima qua grootte, redelijk basic maar prima voor een stedentrip, daarnaast was er gratis WIFI, een airco en niet onbelangrijk; de bedden sliepen erg fijn. Ook Puck was gezellig mee, huisdieren zijn dus ook welkom in het hotel. In de ochtend hebben wij heerlijk genoten van het ontbijt, er is een ruim buffet aanwezig en je kon zelfs je eigen wafeltjes bakken. Ook viel het mij op dat het personeel heel vriendelijk en behulpzaam was.

gent9 gent10 gent11 gent12 gent14 gent15 gent16

Het hotel is ons heel goed bevallen en Gent zelf ook. Ik vind het een prachtige stad met een hele mooie architectuur en de bouwstijl doet heel Middeleeuws aan. Overal waar je kijkt in het oude centrum zie je mooie gebouwen, van imposante kerken tot aan karakteristieke huizen.

gent51

(Afbeelding van wikiwand.com, de st Baafskerk stond tijdens ons verblijf compleet in de steigers)

gent20

Wij hebben verschillende gebouwen bezocht, o.a; St Baafs Kathedraal & het Gravensteen. In het Baafs Kathedraal hangt het wereldberoemde schilderij: Het Lams God. Om dit schilderij te bekijken moet je wel een aparte entree betalen maar het was zeker de moeite waard.

gent21 gent22 gent23 gent24 gent26

Daarnaast zijn we op zondag ook nog naar het Gravensteen geweest, dit is een kasteel uit de 12e eeuw. Voor 10 Euro per persoon kun je het kasteel bezoeken wat tevens ook een Gerechts- en Wapenmuseum is. Ik vond het erg interessant, hier en daar wel wat gruwelijk maar ook zeker de moeite waard. In het gebouw zitten wel veel trappen maar als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

gent27

gent30

Uiteraard kun je stad ook prima bekijken vanaf de grond of vanaf het water, zo varen er verschillende Hop on hop off watertrams. Wij hebben een tochtje gedaan met een koets, voor 30 Euro maak je een half uur een rondtocht door het oude centrum. Het leuke is ook dat de koetsier ondertussen interessante weetjes verteld over de verschillende gebouwen die je tegenkomt. Ik vond dit persoonlijk een erg leuke manier om de stad nog beter te leren kennen.

gent31 gent33 gent34

gent40 gent42

Ook qua eten is er genoeg keuze in Gent, bijna overal waar je kijkt zie je wel leuke restaurantjes en gezellige terrasjes. Wij hebben op zaterdagavond een typisch Gents diner gehad met een stoverij en Waterzooi. Beide hoofdgerechten waren erg smakelijk! Daarnaast staat Gent ook heel bekend om de cuberdon, oftewel; Gentse Neuzekes. Deze snoepjes worden gemaakt van o.a. aardbei, framboos en viooltjes. Deze snoepjes worden maar liefst 2 dagen in een oven gebakken en zijn erg lekker, wel een beetje zoet. Ook hebben wij nog genoten van een heerlijke Belgische wafel en kochten we een frozen yoghurt bij ‘Moochie’. 

Ook als je wilt winkelen is Gent ‘the place to be’. Je hebt een grote winkelstraat met de bekende winkelketens maar daarnaast heb je ook straatjes met wat kleine en exclusieve winkeltjes. Wij hebben eigenlijk geen tijd gehad om te winkelen maar wat ik ervan heb gezien zag er veelbelovend uit.

Zoals je hebt kunnen lezen maar ook aan de foto’s hebt kunnen zien hebben wij het enorm naar onze zin gehad, in Gent is veel te doen en te bekijken. Wat mij trouwens ook opviel is dat er een hele fijne en relaxte sfeer hing. Ik vind Gent en het ibis Gent Centrum St Baafs Kathedraal zeker aanraders, een geweldige stad en hotel voor een heerlijk weekendje weg!

9 Comments on Weekendje weg naar Gent!

 1. Caro ~ My Beautycase
  24 juni 2015 at 11:17 (5 jaar ago)

  Mooie foto;s heb je gemaakt! Het lijkt me een leuke en gezellig stad om eens naartoe te gaan! :-)

  Beantwoorden
 2. Dionne
  24 juni 2015 at 11:57 (5 jaar ago)

  Ziet er tof uit! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mi wel heel tof!

  Beantwoorden
 3. Janiek
  24 juni 2015 at 13:03 (5 jaar ago)

  Ik reageer nooit op je blog maar lees wel altijd trouw je artikelen. Zelf studeer ik in Gent en vind het ook een fantastische stad, leuk om te lezen dat jij daar ook zo over denkt.

  Beantwoorden
 4. Jannie van huis
  24 juni 2015 at 19:01 (5 jaar ago)

  Lieve San wat een ontzettend leuk artikel, een weekendje Gent lijkt mij ook wel leuk om een keer te doen! Fijn om te zien (lezen), dat je zo hebt genoten! Dikke kus

  Beantwoorden
 5. Lys
  24 juni 2015 at 20:00 (5 jaar ago)

  Ooh, leuk dat jullie een fijn weekend hadden! Gent is inderdaad een prachtige stad waar veel te beleven valt. En super dat je Moochie ontdekt hebt! In de zomer is dat mijn favoriete plek om een lekker ijsje te halen :)

  Beantwoorden
 6. Tessa
  26 juni 2015 at 14:37 (5 jaar ago)

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Het ziet er naar uit dat jullie een leuk weekendje Gent hebben gehad!

  Beantwoorden
 7. Laura
  3 juli 2015 at 00:01 (5 jaar ago)

  Heel leuk om te lezen hoeveel je ervan genoten hebt! Binnenkort verhuis ik naar Gent, fantastische stad met een eigen sfeer. Tof artikel! :)

  Beantwoorden
 8. Blaire Roberts
  22 juli 2020 at 08:43 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Spanish Single Mom living in Indianapolis, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 9. Nancy Hall
  27 juli 2020 at 03:07 (2 weken ago)

  I’ve been wondering what I could try. Honestly all these big companies make me nervous so I wanted to go with a lesser-known brand. So I went with LifeCell. I’ve been using it for about a month now and my skin is hydrated and looks younger than it has in a while. I’ve been trying to reduce the effects that the sun, and smoking, and drinking have had on my skin. I’ve been sober and smoke free for 93 days now and this has helped me feel even better about that decision. My wrinkles have decreased somewhat but it wasn’t what I was looking for honestly, I was looking to be more radiant. Now it’s a bit pricey but I have a good income so I don’t mind spending that kind of money. However if this is something out of your price range, try something else, but if you do try this you won’t be disappointed.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *