Mijn favo series, films & docu’s #2

Het is weer tijd voor ‘Mijn favo series, films & docu’s #2′ en het leek mij wel leuk om dit artikel te plaatsen zo vlak voor het weekend. De laatste tijd heb ik wel wat meer vrije tijd en daarom keek ik behoorlijk veel films en er zaten wat leuke tussen die ik graag met jullie wil delen. Ook heb ik nog een leuke serie & docu tip voor jullie. Benieuwd, lees dan snel verder…

Op dit moment zijn eigenlijk al mijn favo series beëindigd, op Hart of Dixie na. Heel erg jammer maar gelukkig begint in juni weer ‘Keeping Up With the Kardashians’. Voorlopig moet ik mij dus even op een andere manier vermaken en op dit moment volg ik de serie ‘Charlie’. Dit is een Nederlandse serie waarin je het werk ziet van zuster Charlie (gespeeld door Halina Reijn). Een leuke serie, niet altijd geloofwaardig (tenminste dat hoop ik), enige nadeel is dat een aflevering maar rond de 20 minuten duurt. Hou je van ziekenhuisachtige series met hier en daar wat drama, dan is Charlie zeker een aanrader!

Ik vertelde het de vorige keer al, ik ben gek op kijken naar documentaires. Natuurlijk niet alle docu’s vind ik even interessant maar bepaalde genres wekken nou eenmaal mijn belangstelling. Zo keek ik laatst ‘De uitverkorenen’, een Nederlandse docu over de Korps Mariniers, ik heb ongeveer 1 uur en 20 minuten met mijn mond open zitten kijken. Benieuwd waarom, kijk het hier terug.

Ook wil ik jullie nog even als tip meegeven de site ‘documentaryheaven.com‘, wat een geweldige site! Op deze site zijn meer dan 2100 docu’s te vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Vooral documentaires met de Britse ‘Ross Kemp’ vind ik geweldig. Hij maakt wel heftige docu’s over o.a. oorlogen, gangs en andere wereldproblematiek. Je moet er tegen kunnen  maar gelukkig kun je op Documentary Heaven ook andere docu’s vinden met wat luchtigere onderwerpen…

En dan de films, hieronder mijn rijtje films met korte beschrijving die ik de laatste tijd keek en heel erg leuk vond.

Laatst keek ik de Franse film ’17 filles’. Dit is een film wat gebaseerd is op een recent waargebeurd verhaal. De film gaat over 17 meisjes die samen besluiten om allemaal zwanger te worden. Het is vooral een hele interessante film, vooral als je je bedenkt dat het ook echt is gebeurd.

Ook keek ik de film ‘Bachelorette’ en dit is een heerlijke luchtige ‘wegkijkfilm’. De film heeft een heel makkelijk verhaal en ideaal om te kijken met een paar vriendinnen. De film gaat over vier vriendinnen die weer samen komen na heel wat jaren omdat één van hen is verlooft en daar moeten ze natuurlijk allemaal bij zijn. Verwacht geen diepgaande film, het is gewoon een leuke romantische komedie!

Nog een leuke luchtige film, namelijk: 10 Years. Deze film gaat over een reünie avond/nacht die tien jaar na de middelbare schoolperiode plaatsvindt. Zeven mensen spelen de hoofdrol in deze film en we zien wat er zoal van deze mensen terecht is gekomen. Lijkt het je een saai verhaal, misschien dat ik je kan overhalen door te vertellen dat ‘Channing Tatum’ één van de hoofdrolspelers is, ghehe. Ik vond het in ieder geval een vermakelijke film!

Een iets minder luchtige film maar wel zeker een aanrader, namelijk: End of Watch. Deze film vertelt het verhaal van twee jonge politieagenten, die tevens goede vrienden zijn. Ze patrouilleren door de straten van South Central Los Angeles en in deze wijk komen veel actieve bendes voor. Deze film laat op een docu achtige manier zien hoe het er aan toe gaat. Ik vond het best een ingrijpend verhaal en heel eerlijk, ik moest een traantje wegpinken…

Ten slotte keek ik ook nog ‘The Hunger Games’ Ik zie je denken, nu pas? Ik ben absoluut geen fan van science fiction en dat weerhield mij ervan om deze film te gaan kijken. Toch werd ik nieuwsgierig omdat ik Jennifer Lawrence een erg leuke actrice vind. Ik begon de film twijfelachtig maar uiteindelijk vond ik het echt een hele toffe film (ook al durfde ik dat pas na een uur toe te geven). De reden dat ik de film in dit rijtje heb gezet is het volgende, misschien zijn er hier ook wel meiden die niet van sciense fiction houden en wie weet help ik je zo over de streep om alsnog de film te gaan bekijken.

De film gaat over een jaarlijks terugkerend ‘event’ waarin twaalf regio’s tegen elkaar strijden. Uit elk district worden twee jonge deelnemers, een jongen en een meisje uitgekozen om de andere deelnemers uit te schakelen (te doden). Het volk kan de wedstrijden volgen en dit doen ze vooral voor vermaak. We zien hoe o.a. Katniss (Jennifer Lawrence) het opneemt tegen de andere deelnemers…

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben, mocht je nou zelf nog een leuke tip hebben voor een film, serie of docu, vertel het vooral bij de comments!