Recept: De lekkerste lasagne!

Recept: De lekkerste lasagne!

Eén van mijn favoriete pasta’s is toch wel lasagne. De lasagne die ik altijd maak valt wel echt onder het kopje: comfort food! Vooral door de heerlijke bechamelsaus, heel veel kaas en een rijke tomatensaus vol groenten. Het fijne vind ik ook dat ik het niet eens zo heel veel werk is maar je zet wel echt iets heerlijks op tafel. Hier thuis zijn we er dol op!

 

Wat heb je nodig:

Voor de tomatensaus:

 • 3 winterpenen
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 bakje kastanje champignons
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • 1 prei
 • 2 pakjes gezeefde tomaten
 • 1 runderbouillon blokje
 • 2 tenen knoflook
 • snuf zwarte peper
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel oregano

Voor de bechamelsaus:

 • 300 ml melk
 • 30 gram roomboter
 • 30 gram bloem
 • handje Grana Padano
 • snuf zwarte peper

Overige ingrediënten/benodigdheden:

 • 1 pakje buffelmozzarella
 • 75 gram Grana Padano
 • 1 pak lasagnebladen
 • 2 eetlepels (olijf)olie
 • ovenschaal

Aan de slag!

Je begint met het schoonmaken en snijden van alle groenten en hou de ui en knoflook apart. Zet een pan op het vuur met wat olie erin en begin met het aanfruiten van de ui, daarna voeg je de rest van de gesneden groenten toe. Na 4 minuten bakken voeg je de gesneden knoflookteentjes toe, bak deze nog even kort mee. Vervolgens voeg je de kruiden toe en daarna de twee pakjes gezeefde tomaten en het runderbouillon blokje. Zorg dat het blokje goed oplost, het beste kun je het blokje even verkruimelen boven de saus. Doe een deksel op de pan en laat de saus tenminste 20 minuten op middelmatig vuur pruttelen.

Ondertussen kun je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven). Nu kun je ook alvast de bechamelsaus gaan maken. Doe de boter in een pannetje en laat dit smelten en zorg dat de boter een klein beetje bruin wordt. Voeg vervolgens de bloem toe aan de boter en laat ook dit een klein beetje bruin/gaar worden. Daarna kun je al roerend beetje bij beetje het melk toevoegen. Na een paar minuten is je bechamelsaus klaar en voeg ik altijd nog een beetje geraspte Grana Padano toe en wat zwarte peper.

Pak een ovenschaal, vet deze eventueel in en begin met een laagje tomatensaus. Doe hierboven op de lasagnebladen en herhaal dit totdat de tomatensaus op is. De bovenste laag voorzie je van een goede laag bechamelsaus met daarbovenop de mozzarella + Grana Padano. Doe de lasagne voor 30 minuten op 200 graden in de oven. Eet smakelijk!