Inspiratie voor een hal make-over

Inspiratie voor een hal make-over

Ken je dat, het nieuwe seizoen breekt aan en je krijgt meteen kriebels om het één en ander in je huis te veranderen. Niet per se hele grote aanpassingen maar misschien een aantal nieuwe accessoires, andere kussens op de bank en misschien wel een nieuwe kleur op de muur. Ik ben er in ieder geval wel zo’n eentje. Inmiddels liggen er al wat nieuwe kussens op de bank en heb ik een aantal accessoires in de woonkamer toegevoegd. Ook de hal is niet helemaal meer naar mijn tevredenheid en ik vind dat deze wel een update kan gebruiken. Ik wil de hal wat meer persoonlijkheid en sfeer geven, zodat iemand zich direct thuisvoelt bij binnenkomst. Niet alleen een heel leuk project om mee bezig te zijn, ook leuk om jullie hierin mee te nemen…

Eigenlijk heeft ons huis twee ingangen, aan de voorkant en aan de zijkant van het huis. Het halletje aan de voorzijde, met nadruk op tje, wordt heel weinig gebruikt en is vanwege het formaat ook totaal niet praktisch. Daarnaast is deze ruimte helemaal prima naar onze tevredenheid. De hal aan de zijkant is een ruimte van ongeveer 10 m2 en hier kun je dus ook echt wel iets leuks van maken. De ruimte is mooi licht door verschillende ramen en is al helemaal netjes afgewerkt. Het is dus echt een kwestie van een andere kleur op de muren en wat leuke sfeervolle accessoires toevoegen.

Wat kleur op de muur

Sinds we hier zijn komen wonen heb ik altijd al het idee gehad om in ieder geval één muur te voorzien van een mooie kleur. Maar dat is er uiteindelijk tot nu toe nooit van gekomen, daar gaat nu verandering in komen. Ik twijfel nog een beetje wat voor kleur het moet gaan worden, ik wil een niet té donkere kleur maar het moet ook wel opvallen. Wel weet ik dat ik ga voor Sigma verf, dit verfmerk is super qua kwaliteit en ik ben hier altijd erg tevreden over. Sigma verf kun je trouwens laten mengen in duizenden kleuren en ze hebben verschillende finishes, persoonlijk vind ik een matte finish het mooiste. De kleuren in de afbeelding hierboven vind ik erg mooi en sfeervol en ik denk dat eentje van deze kleuren het gaat worden!

Een nieuwe kapstok

We hebben nu een hele grote lompe kapstok, zeker praktisch maar niet meer zo heel mooi vind ik. Ik wil juist een wat minder grote kapstok met daaronder een los schoenenrek. Ook wil ik een aparte kapstok voor de kindjes zodat zij gemakkelijk hun eigen jasjes en tasjes daar kunnen ophangen. Het liefste koop ik een blankhouten kapstok en schoenenrek en verf ik deze in een kleur die goed past bij de muur. Misschien zelfs wel in dezelfde kleur als de muur, ook dat vind ik wel een heel tof effect! Belangrijk is wel dat ik ga voor een verf die kras en slijtvast is, bijvoorbeeld de sigma s2u nova satin verf. Deze verf kan wel tegen een stootje en dat is wel zo handig!

Spiegeltje aan de wand

Een mooie grote spiegel, dat ontbreekt nu nog in onze hal. Toch is het wel heel fijn om voor vertrek nog even een laatste check te kunnen doen of je haar wel goed zit en of je kleding mooi zit. Daarnaast zorgt een spiegel natuurlijk ook voor een extra ruimtelijk effect, wat alleen maar mooi meegenomen is. Het liefst ga ik voor een spiegel met weinig poespas, het mooiste vind ik een wat strakke exemplaar zoals je hierboven kunt zien.

Mooie groene planten

Omdat onze hal vrij groot is, is er ook zeker ruimte genoeg voor een aantal mooie groene planten. Ook is de hal door verschillende ramen erg licht en daar doen planten het over het algemeen goed op. Ik vind zelf dat planten altijd voor veel levendigheid en gezelligheid zorgen en door mooie potten of manden uit te kiezen kun je dit effect zelfs nog vergroten.

Een kurken wand

Onze kindjes komen regelmatig met mooie tekeningen en knutselwerkjes thuis en ik vind het altijd erg leuk om dit op te hangen. In de woonkamer/keuken vind ik het wel wat minder leuk en al snel wat te druk, onze hal is hiervoor wel perfect. In de hal staan namelijk ook verschillende opbergmeubelen voor speelgoed dus de kindjes zijn hier zelf ook veel te vinden. Het lijkt mij heel erg leuk om een kurken wand te maken waar we allerlei werkjes op kunnen hangen en hierboven krijg je een goed beeld hoe dit er dan uitziet.

Ik heb inmiddels voldoende inspiratie opgedaan om van onze hal ook een mooie sfeervolle ruimte te maken, kan niet wachten om ermee te beginnen!