Je badkamer met deze tips eenvoudig upgraden

Wij wonen inmiddels alweer ruim een half jaar in ons nieuwe huis en nog steeds ben ik heel blij met alles, waaronder de badkamer want die tovert nog iedere dag een lach op mijn gezicht. Ik vind het heerlijk om een badkamer te hebben met een ligbad, iets wat ik altijd heel graag wou hebben. Ik moet ook zeggen dat ik er veel gebruik van maak, vooral in de koude wintermaanden was ik regelmatig aan het badderen. Voordat wij hier kwamen wonen huurden wij een woning en deze had een hele basic badkamer. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, het functioneerde namelijk prima, maar het was niet echt een gezellige ruimte. Maar met een paar kleine aanpassingen had ik onze badkamer toentertijd best wat kunnen upgraden. In dit artikel wil ik jullie wat tips geven hoe jij je badkamer met een paar kleine aanpassingen kunt veranderen in je eigen privé spa…

badkameracc101

Het toevoegen van accessoires

Misschien een voor de hand liggende tip maar het toevoegen van accessoires in je badkamer kan zorgen voor een hele nieuwe uitstraling. Het voordeel hiervan is ook dat het makkelijk is, het niet veel geld hoeft te kosten en het is geen klus wat veel tijd in beslag neemt. Wanneer je accessoires gaat aanschaffen, bepaal dan van te voren welke kleur(en) past bij je badkamer qua tegels en wat voor sfeer je wilt. Een winkel waar ik graag voor badkameraccessoires shop is H&M Home, zij hebben een behoorlijk groot aanbod met o.a. vloerkleedjes, handdoeken, geurkaarsen, zeepdispensers en douchegordijnen.

Wat ook een heel groots effect kan hebben is het kopen van een nieuwe spiegel boven de wastafel. Meestal heeft een badkamer een standaard spiegel en bijvoorbeeld een grote ronde spiegel kan wonderen doen voor de ruimte. Vergeet overigens niet te kijken naar de verlichting in je badkamer, dit kan ook heel makkelijk en snel vervangen worden en zal ook zeker een groot effect hebben. En als laatste, breng wat leven in je badkamer door wat (kunst)planten neer te zetten.

Vervang de kranen in je badkamer

In een basic badkamer vind je vaak eenvoudige kranen en dit kan een wat goedkope uitstraling hebben. Het vervangen van een kraan of meerdere kranen is niet een hele ingrijpende klus maar geeft je badkamer een hele andere uitstraling. Zo zijn zwarte kranen op dit moment heel trendy en geeft direct een stoer en strak uiterlijk aan de ruimte. Of wat dacht je van een mat gouden kraan, dit geeft meteen een chique uitstraling aan je badkamer. Ook kun je kiezen voor een sensor kraan voor een echt luxueus gevoel, het merk Grohe heeft deze bijvoorbeeld in het assortiment. Naast dat een kraan met een infrarood sensor heel luxe is, is het uiteraard ook nog eens heel erg hygiënisch omdat je het niet hoeft aan te raken.

badkameracc103

Kies voor een badkamermeubel

Hangt er een simpele wasbak aan de muur, overweeg dan eens een badkamermeubel te plaatsen. Deze vind je in veel verschillende prijssegmenten en maakt je badkamer écht af! Wanneer je van te voren de sfeer hebt bepaald kun je deze keuze ook direct meenemen in het uitzoeken van een badkamermeubel. Je hebt meubelen voor in de badkamer in veel verschillende stijlen en afwerkingen, van een natuurlijke houten look tot hoogglans voor een strak resultaat.En mocht je handig zijn en iets anders dan anders willen, overweeg dan om zelf een badkamermeubel te maken.

Vervang de vloer in de badkamer

Ten slotte, doe iets aan de vloer van je badkamer. Dit lijkt een hele ingrijpende klus die veel geld en tijd kost maar dit hoeft niet per se. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor tegels gemaakt van vinyl met een leuke print. Je hebt deze tegels bijvoorbeeld met een Portugese, betonnen of houten print en hierdoor kun je in een handomdraai de stijl van je badkamer aanpassen. Een tegelvloer van vinyl kun je erg gemakkelijk over een bestaande tegelvloer leggen en bij een mogelijke verhuizing kan het er ook weer makkelijk uitgehaald worden. Niet alle vloeren van vinyl kunnen overigens tegen vocht, dat is wel even iets om rekening mee te houden.

Mocht jij je badkamer een upgrade willen geven, dan hoop ik dat je wat hebt aan de bovenstaande tips. Mocht je zelf ook nog een leuke tip hebben, deel vooral bij de comments hieronder…

Comments are closed.