DIY: Ombre kaars maken

ombre101

Ombre is nog steeds een grote trend, ik zie vooral veel woonaccessoires met een kleurverloop. Ik ben in ieder geval fan van de ombre trend en een tijdje geleden stuitte ik op hele leuke kaarsen met een ombre effect. Deze kaarsen vond ik wel wat duur, daarom besloot ik zelf gewoon een ombre kaars te gaan maken. Hoe ik dat deed, dat lees je hieronder…

ombre

En dit zijn de kaarsen waar ik het over heb, deze kaarsen zijn van het label ‘Mo Man Tai’. Zoals je ziet hebben de kaarsen een mooie kleurverloop. Bij het zien van deze kaarsen dacht ik, dat kan ik ook!

Wat heb je nodig voor deze DIY:

 • Een witte kaars(en)
 • Verf op acrylbasis (ik gebruikte deze van de Hema)
 • En een sponsje (bijv. een schuurspons)

Zoals je ziet heb je voor deze DIY niet veel spullen nodig, grote kans zelfs dat je alles al in huis hebt. Voor het ombre effect gebruikte ik een verf op acrylbasis. Na een klein beetje research te hebben gedaan op het internet kwam ik erachter dat je acrylverf prima kunt gebruiken op een kaars en deze zelfs kan laten branden. Maar of het echt helemaal veilig is, dat weet ik niet 100% zeker en daarom neem ik het zekere voor het onzekere. Ik ga mijn kaars gewoon gebruiken puur voor de sier en eerlijk gezegd vind ik het zelfs een beetje zonde om de kaars aan te steken…

ombre303

Hoe maak je de ombre kaars?

 • Je doet een klein beetje verf bijvoorbeeld op een schaaltje, stuk papier, plastic beker etc.
 • Je dipt met de spons in de verf en je brengt een dun laagje verf aan op de kaars tot aan de hoogte die je wilt, ik deed tot 2/3.
 • Vervolgens laat je deze laag goed drogen, ongeveer 30 minuten (wel afhankelijk van je verf)
 • Daarna kun je nog een laagje aanbrengen, alleen bij deze laag stop je ietsjes lager.
 • Dit herhaal je een aantal keren en uiteindelijk ontstaat er een ombre effect.

Zoals je hebt kunnen lezen is deze DIY een eitje! Het kost alleen wat tijd omdat je steeds moet wachten totdat de verflaag goed droog is voordat je verder kunt. Maar uiteindelijk kost het niet veel moeite en heb je een erg leuke en originele kaars…

Wat vind jij van ombre kaarsen, vind jij ze ook zo leuk?

80 Comments on DIY: Ombre kaars maken

 1. Caro
  20 januari 2015 at 11:13 (8 jaar ago)

  Wauw echt heel erg gaaf gedaan! Ziet er leuk uit! 🙂

 2. Corinne
  20 januari 2015 at 11:34 (8 jaar ago)

  Wat een leuk en makkelijk idee. Dat ga ik binnenkort ook eens uitproberen.

 3. Sanja
  20 januari 2015 at 13:12 (8 jaar ago)

  Dat ziet er mooi uit!

 4. Nicole
  20 januari 2015 at 13:30 (8 jaar ago)

  Wat ziet dat er mooi uit zeg!

 5. femketje
  20 januari 2015 at 14:12 (8 jaar ago)

  super leuk effect!

 6. Renate
  20 januari 2015 at 16:55 (8 jaar ago)

  Wat een super vette DIY. Heel leuk bedacht.

 7. Axelle
  20 januari 2015 at 18:57 (8 jaar ago)

  heel erg mooi!

 8. Manon
  20 januari 2015 at 19:29 (8 jaar ago)

  Aaah gaaf zeg die ombre kaarsen

 9. Carien
  20 januari 2015 at 20:07 (8 jaar ago)

  Leuke DIY!

 10. Debbie
  21 januari 2015 at 08:00 (8 jaar ago)

  Oooooh, wat een mooie kaarsen! Die ga ik ook eens proberen te maken misschien.

 11. Tessa
  21 januari 2015 at 11:17 (8 jaar ago)

  Echt heel leuk en creatief. Simpel maar het eindresultaat is gaaf!