Geef je interieur een boost met originele items!

Geef je interieur een boost met originele items!

De kerstboom en bijbehorende versieringen zijn hoogstwaarschijnlijk de deur uit en vaak lijkt je interieur dan ineens wat kaal en saai, wellicht tijd om hier wat aan te doen. Een makkelijke manier om je huis weer wat gezelliger te maken is door een aantal accessoires toe te voegen, of wat dacht je van een kleur of behang op de muur? Hiermee kun je op een redelijk eenvoudig en betaalbare wijze je interieur een boost geven. Hieronder lees je mijn tips hoe je dit kunt doen…

wandpanelen van modulari

Kleurvlakken schilderen op je muur

Kleur in je interieur kan heel bepalend zijn voor de sfeer in huis en daarom is het altijd een goed idee om kleur toe te voegen. Vind je het te heftig om een hele wand te voorzien van kleur, kies dan voor kleurvlakken. Je kunt verschillende vormen uitkiezen, wat dacht je van een cirkel of een driehoek? Met een ronde vorm op je muur straalt je huis rust uit, terwijl een driehoek voor een wat meer speelser effect zorgt. Ook kun je kiezen voor een vierkante vorm, bijvoorbeeld bij je eethoek. Met een vierkante vorm creëer je eenheid en dit straalt ook meteen veel rust uit. Wil je nog iets uniekers, neem dan ook een stuk van het plafond mee want dit geeft een ontzettend tof en origineel effect!

Mooie wandecoratie met Modulari

Ook met muurdecoratie kun je zeker iets unieks creëren in huis, bijvoorbeeld met de wanddecoratie van Modulari. Bij Modulari kun je bijvoorbeeld fotocollages laten maken in verschillende vormen, zoals hexagon, circles en squares. Je kunt op de website zelf alles ontwerpen, van hoeveelheid tot aan grootte en je kunt zelfs kiezen voor diverse materialen. De panelen kun je vervolgens op een creatieve manier aan de muur hangen en op de website van Modulari kun je ook volop inspiratie vinden hoe je dit leuk kunt doen. Ook hebben de panelen een slimme ophangsysteem waardoor je ze heel makkelijk kunt wisselen, zo heb je altijd iets unieks hangen wat past bij je woonstijl.

Speel met neon verlichting

Ook met verlichting kan je het interieur heel simpel een boost geven, het is een accessoire wat ook meteen voor heel veel sfeer zorgt. Tegenwoordig zie je heel veel neon verlichting voor in huis en persoonlijk vind ik dit erg leuk! Het is origineel en je kunt net dat ene saaie hoekje in je woonkamer opleuken. Het is zelfs mogelijk om je eigen neon verlichting te ontwerpen, waardoor je interieur ook echt een persoonlijk tintje krijgt.

neon verlichting en kleurige Marokaanse vloerkleed

Maak een statement met een vloerkleed

Met een toffe vloerkleed kun je ook zeker iets unieks toevoegen aan je interieur. Je vloer, maak ook je interieur, wordt meteen minder saai en je kunt op een makkelijke manier kleur toevoegen aan je huis. Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed met een drukke print of kies voor eentje met een wat “afwijkende” vorm zoals rond of ovaal. Maak in ieder geval een statement met je vloerkleed, zorg dat deze opvalt!

Een houten wandpaneel in huis

Wat je nu ook erg veel ziet zijn de houten wandpanelen. Heb je een muur in huis die wel wat opgeleukt mag worden, dan is dit wellicht een goede optie. Met een houten wandpaneel geef je het interieur een warme en luxe sfeer. Het is ook nog iets wat je heel makkelijk zelf kunt doen en het kost ook niet veel geld. Verf je muur in bijvoorbeeld een opvallende kleur en plaats hier houten latten tegenaan, tegenwoordig heb je zelfs al kant en klare pakketten te koop wat het helemaal makkelijk maakt. De kleur van de houten latten is heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Wil je bijvoorbeeld je huis wat meer warmte geven, kies dan voor donkere tinten zoals zwart eiken of walnoot op een donkere muur. Heb je liever een wat meer naturel look, ga dan voor lichte kleuren voor zowel hout als muur.