Hoe zorg je voor een fris gezicht zonder een dikke laag make-up?

Het valt niet vaak genoeg te benadrukken dat schoonheid van binnen zit. Wanneer je lekker in je vel zit, dan straal je dit ook uit aan de buitenkant en kan je de hele wereld aan. Toch is er niks op tegen om jezelf van buiten nog wat mooier te maken dan je al bent. Wanneer je niet veel tijd wilt besteden aan je make-up, maar er wel wat frisser uit wilt zien, of je komt net kijken in de wereld van make-up, dan kan het assortiment nogal overweldigend zijn. Er is zoveel keus. En er zijn zoveel verschillende soorten producten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt graag een natural look behouden en niet een vol geplamuurd gezicht hebben. Een frisse look is allang niet meer alleen voor de zomer, het hele jaar door kom je met een eenvoudige make-up look goed voor de dag. 

Kies de juiste basis

Belangrijk is om de basis goed te onderhouden, oftewel je huid sowieso goed te verzorgen. Voordat je je make-up opdoet begin je dus met het reinigen van je huid. Gebruik een milde reiniger en gebruik eens in de week een lichte scrub voor je gezicht. Breng daarna een verzorgende dagcrème aan, het liefst met spf erin verwerkt. Anders breng je na de dagcrème nog een speciale zonnebrandcrème aan voor het gezicht. Zo zorg je ervoor dat je huid beschermt is tegen de uv-straling en dat je huid er in de toekomst ook nog steeds goed uit zal zien, we stellen de fijne lijntjes het liefst nog even uit natuurlijk. Daarna breng je de make-up aan. Je kunt gaan voor een foundation of een BB creme. Het liefst laat je je adviseren in een speciaalzaak zodat je echte de juiste kleur hebt. Tegenwoordig heb je ook foundation die zich aan jouw huidskleur aanpast. 

Kies voor naturele tinten

Wil je een frisse look creëren die niet heel uitgesproken is en die bij jou past? Ga dan voor mooie naturel, nude kleuren. Op die manier blijf je wat meer jezelf, maar zie je er toch wat ‘aangekleder’ uit. Bovendien is het gebruik van naturel tinten, in de kleur van je eigen huidskleur, ook nog eens helemaal in deze herfst en winter. Dus je ziet er niet alleen stralend uit, je bent ook nog eens helemaal on trend! Met wat lichte oogschaduw kun je wat meer diepte creëren. Een highlighter is goed om je jukbeenderen mooi uit te laten komen, waardoor je een fijne frisse gloed krijgt. 

Mascara is your friend

Het liefst wil je dit natuurlijk niet toegeven, maar met mascara zie je er toch altijd net dat beetje extra fris uit. Het zorgt direct voor een open uitstraling en je ziet er wat meer wakker uit. Met een goede mascara creëer je langere, vollere wimpers. Wanneer je van jezelf wat korte of rechte wimpers hebt, dan kun je voordat je de mascara aanbrengt een wimperkruller gebruiken. Hierdoor komen ze nog mooier in de krul en haal je nog meer uit je mascara. Met een witte eyeliner kun je een lijntje zetten in je onderste waterlijn. Daardoor lijken je ogen nog groter. Wil je geen foundation of andere producten gebruiken maar er wel wat frisser uitzien? Ga dan in ieder geval voor mascara. 

Met een mooie wenkbrauw kom je al een heel eind

Net als dat mascara een eenvoudige manier is om een frisse blik te creëren, is een goede verzorgde wenkbrauw dat net zo goed. Het is niet voor niets zo dat je op elke hoek van de straat je wenkbrauwen kunt laten doen; het is helemaal hot! En dat is natuurlijk met een reden. Hoewel er een tijd bestond dat de wenkbrauw niet meer dan een minuscuul streepje mocht zijn, is dat tegenwoordig allang niet meer zo. De wenkbrauw van tegenwoordig mag gezien worden en mag dik, borstelig en best donker zijn. Ga dus voor een wenkbrauw die er elke dag mooi verzorgd uit ziet. Dit kun je doen door elke dag je wenkbrauwen mooi in model te borstelen en eventueel met een speciale wenkbrauw setter ervoor te zorgen dat het de rest van de dag mooi blijft zitten. Teken waar nodig de wenkbrauw bij om ze wat op te vullen of ze wat donkerder te maken. Heb je geen zin om dit elke dag te doen? Dan kun je je wenkbrauwen ook regelmatig laten bijwerken en verven door een specialist. Dan weet je zeker dat ze er in ieder geval een paar weken mooi bijstaan. Wil je er helemaal geen omkijken meer naar hebben? Dan zijn er verschillende methoden om je wenkbrauwen permanent te laten tekenen.