Forever 21 Glam Eye Kit

Forever 21 Glam Eye Kit

Winkelen vind ik hartstikke leuk, tja, wie niet, bij Forever 21 shoppen vind ik zelfs nog nét iets meer dan leuk! Ik ben dol op hun kleding & accessoires en vaak neem ik ook nog even een kijkje tussen de make-up. Zo ook de laatste keer dat ik er bestelde, mijn oog viel meteen op de ‘Glam Eye Kit’ en moest uiteraard ook afgerekend worden, oeps! Het palette kwam gelukkig heelhuids aan en natuurlijk moest die grondig getest worden…

Dit is het palette, een plaatje toch? Qua looks doet het palette mij denken aan een boek. Dit product bevat zes verschillende kleuren oogschaduw, een sponsapplicator, een stel nepwimpers met lijm, een spiegeltje en een handige tutorial (wel in het Engels uiteraard). Zo op het eerste gezicht ziet dit palette er veelbelovend uit, helemaal als je bedenkt dat het palette slechts €6,90 kost. Maar is het ook wat?

De instructie aan de binnenkant is op zich handig maar voor mij niet meteen een toegevoegde waarde. Ik vind het jammer dat ze de kleuren van de oogschaduw geen nummers/namen hebben gegeven, nu weet je namelijk niet welke kleur je bij welke stap moet gebruiken. Ook ik maakte een look met dit palette, resultaat hiervan kun je zien onderaan in dit artikel, en ik heb dit gewoon op mijn eigen manier gedaan.

Dit zijn de zes verschillende kleuren oogschaduw. De perfecte kleuren om zowel voor een natural look te gaan als voor een wat zwaardere, bijvoorbeeld voor het maken van smokey eyes. De kleurencombinatie vind ik ook goed gekozen en leuk dat de kleuren verschillende finishes hebben. Zo is de witte kleur vrij ‘glitterig’, terwijl de zwarte kleur mooi mat is. De sponsapplicator hadden ze van mij achterwege mogen laten, ik geef meer de voorkeur aan mijn kwasten. De nepwimpers zien er ook erg mooi uit, wel vrij ‘heftig’ en zijn wat mij betreft meer geschikt voor een avondlook.

De onderste drie kleuren uit het palette, de pigmentatie valt mij absoluut niet tegen! Ik ben zelfs behoorlijk onder de indruk…

Dit zijn, zoals je kunt zien, de drie bovenste bruine tinten. Ook hier vind ik de pigmentatie erg goed, behalve van de lichtste kleur, hier kwam beduidend minder kleur vanaf…

Een oogschaduw palette review zonder ooglook vind ik niet helemaal compleet, dus hierbij nog even een EOTD. Zoals je kunt zien komen de kleuren op mijn oogleden ook mooi uit. De oogschaduw werkte fijn, wel behoorlijk poederig maar de kleuren waren makkelijk te blenden. Voor deze look gebruikte ik alle kleuren uit het palette, behalve de lichtgrijze tint. Ik droeg deze look de gehele dag (met oogschaduwbasis) en in de avond zat de make-up er nog perfect op.

Ook testte ik nog even de nepwimpers, ook deze waren makkelijk aan te brengen (terwijl ik daar helemaal niet zo goed in ben) en het kleine tubetje met lijm deed het ook erg goed. Ik vind persoonlijk de wimpers net iets té, een beetje te dramatisch. Wanneer ik nepwimpers gebruik geef ik de voorkeur aan meer natuurlijk ogende wimpers. Dat neemt niet weg dat er helemaal niets mis is met deze nepwimpers, gewoon een kwestie van smaak.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik super tevreden over de ‘Forever 21 Glam Eye Kit’, ik heb eigenlijk helemaal geen echte puntjes van kritiek. Het is echt een prima palette voor een erg fijn prijsje. Ook nog wel even leuk om te weten, Forever 21 test make-up niet op dieren!