The Body Shop Wild Argan Oil

tbs1

Sinds gisteren (4 augustus) ligt er een nieuwe productlijn bij The Body Shop in de schappen, namelijk de ‘Wild Argan Oil’ lijn. Deze collectie bestaat uit negen verschillende bad en body producten met als basis arganolie. Ik hoor en lees altijd veel positieve berichten over arganolie en je begrijpt, ik was heel benieuwd naar deze collectie.

Wist je dat arganolie al eeuwenlang wordt gebruikt door Berbersvrouwen, voor hun is deze olie een belangrijk onderdeel in hun schoonheidsritueel. Arganolie wordt verkregen door het langzaam uitpersen van pitten uit de noten die groeien aan de arganboom. Deze boom vind je (in de natuur) alleen in het Atlasgebergte van Marokko.

Arganolie wordt inmiddels ook al heel lang gebruikt in de beauty-industrie, voornamelijk voor haarproducten maar The Body Shop besloot na heel wat ervaring in het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten een lijn uit te brengen met als basis arganolie. Ik ontving twee hele fijne producten uit deze nieuwe collectie en hierbij mijn eerste indruk…

tbs2

tbs3

Om je huid goed te verzorgen is het verstandig om regelmatig je huid te scrubben. In deze lijn van The Body Shop vind je o.a. de ‘Wild Argan Oil Rough Scrub’. Dit is een milde scrub met Community Fair Trade-wilde arganolie die voorzichtig de dode huidcellen verwijdert en zorgt voor een gladde, zachte en stralende huid.

Ingrediënten: Aqua/Water (Solvent), Glycerin (Humectant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Juglans Regia Shell Powder/Juglans Regia (Walnut) Shell Powder (Exfoliant), Silica (Absorbent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Parfum/Fragrance (Fragrance), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Argania Spinosa Kernel Oil (Skin-Conditioning Agent), Argania Spinosa Shell Powder (Abrasive), Mel/Honey (Natural Additive), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Disodium EDTA (Chelating Agent), Coumarin (Fragrance Ingredient), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).

Afgelopen weekend kon mijn huid wel een scrubbeurt gebruiken, ideaal moment dus om de ‘Wild Argan Oil Rough Scrub’ uit te testen. De scrub zit in in een pot van 200 ml met een draaideksel. Nadeel van een pot scrub vind ik altijd dat je heel erg moet oppassen dat er tijdens het douchen niet te veel water in komt, een tube is eigenlijk net wat praktischer. Afgezien van dit kleine minpuntje is de scrub echt heerlijk! De scrub ruik super lekker, heel “warm” en lichtzoet. De scrub is inderdaad heel mild maar je merkt zeker wel dat het wat voor je huid doet. Na het scrubben voelt mijn huid zacht en gevoed aan, fijn gevoel!

The Body Shop Wild Argan Oil Rough Scrub €15,- (200 ml)

tbs4

tbs5

Na het douchen is het altijd fijn om je huid te verzorgen met een lekkere voedende butter. De ‘Wild Argan Oil Body Butter’ van The Body Shop is hier zeker een geschikte kandidaat voor. Deze intensief werkende en romige bodycrème verzorgt de huid optimaal en beschermt je huid tegen vochtverlies, tot wel 24 uur lang. Uiteraard bevat ook dit product Community Fair Trade-Argan Oil.

Ingrediënten: Aqua/Water (Solvent), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Cera Alba/Beeswax (Emulsifier/Emollient), Argania Spinosa Kernel Oil (Skin-Conditioning Agent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Coumarin (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 15985/Yellow 6 (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant).

De Body Butter zit ook in een pot met draaideksel en bevat 200 ml. De butter ruikt ontzettend lekker en is nu al een favoriet, sowieso zijn bij mij alle Body Butters van The Body Shop erg geliefd. Niet alleen is de geur hemels, de butter voelt heel lekker romig aan en heeft een heel fijn verzorgend effect. Na het aanbrengen voelt mijn huid heerlijk zacht aan, zonder plakkerig of vettig laagje achter te laten. Jep, ik ben fan!

The Body Shop Wild Argan Oil Body Butter €16,- (200 ml)

tbs6

De ‘Wild Argan Oil’ lijn ligt nu in de winkels en is tevens online verkrijgbaar. Op dit moment heeft The Body Shop een erg leuke actie, je krijgt namelijk op elke 2e product 50% korting (op geselecteerde bad en body producten).

12 Comments on The Body Shop Wild Argan Oil

 1. Anneloes
  5 augustus 2014 at 06:57 (6 jaar ago)

  Hmm, de Wild Argan Oil producten klinken echt heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Beautydagboek
  5 augustus 2014 at 08:24 (6 jaar ago)

  Ik lees hier steeds meer over en ik ben echt enthousiast! Ik ben blij om te horen dat er ook een bodybutter in deze lijn zit, want daar ben ik (net als zovelen) een grote fan van.

  Beantwoorden
 3. Beautyjuf
  5 augustus 2014 at 09:15 (6 jaar ago)

  Alweer zo’n heerlijke lijn die TBS uitbrengt. Mijn kasten puilen uit met de producten van dit merk, haha! Ik ben erg nieuwsgierig naar de geur.

  Beantwoorden
 4. Tineke
  5 augustus 2014 at 09:46 (6 jaar ago)

  Ik mag van mezelf geen bodylotion meer komen maar deze lijkt me heerlijk!
  Liefs

  Beantwoorden
 5. Anne Solveig
  5 augustus 2014 at 15:01 (6 jaar ago)

  Ik heb ze ook en ben super benieuwd! Heb ze nog niet gebruikt!

  Beantwoorden
 6. Joyce
  5 augustus 2014 at 16:34 (6 jaar ago)

  Oeeh ik ben echt heel benieuwd naar deze producten. Ik heb nog nooit iets met argan olie uitgeprobeerd, dus een mooie kans om te proberen!

  Beantwoorden
 7. Manon
  5 augustus 2014 at 18:53 (6 jaar ago)

  Dit ziet er wel goed uit, ik ben erg benieuwd geworden!

  Beantwoorden
 8. Julie
  6 augustus 2014 at 15:07 (6 jaar ago)

  Ik heb zelf uit deze lijn de body lotion en de scrub gekocht en ben er super blij mee! :-D

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *