Rimmel Lasting Finish 25 hour foundation

rimmel101

Er is een nieuwe foundation in town, namelijk de ‘Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation’. Deze foundation blijft lang zitten, geeft niet af en bevat ook een comfortserum en SPF 20. Klinkt allemaal erg positief, maar is dit product echt zo goed? Vandaag zal ik jullie alles vertellen over mijn ervaringen en hieronder lees je dus mijn review…

Maar eerst even wat meer algemene informatie over deze foundation. Deze ‘Lasting Finish 25 hour Foundation’ van Rimmel helpt je bij het creëren van een langdurig dekkend effect. Je huid ziet er met deze foundation perfect uit en geeft ook nog eens een comfortabel gevoel. De foundation blijft wel tot 25 uur zitten en is verrijkt met een comfortserum waardoor je huid er niet alleen de hele dag er perfect uitziet, maar ook nog eens comfortabel blijft aanvoelen. De foundation laat zich moeiteloos gelijkmatig aanbrengen, camoufleert oneffenheden en onzuiverheden en bedekt zelfs de meest donkere kringen. Maar dat niet alleen, de formule geeft niet af, is waterproof, zweetproof en hitteproof zodat je huid er de hele dag flawless uit blijft zien. Ook bevat deze foundation SPF 20 waardoor die ook je huid beschermt tegen schadelijke UV-straling. Een hoop beloftes, kan Rimmel deze waarmaken?

rimmel2

Laten we eerst eens kijken naar de verpakking, deze ziet er wat mij betreft goed uit. De foundation zit in een glazen pompflacon, wat erg hygiënisch is en waarmee je het product ook nog eens goed kunt doseren zodat je nooit te veel pakt. Ik heb de kleur ‘201 Classic Beige’ en ik heb begrepen dat dit de lichtste kleur is. Er zijn in totaal vier kleuren beschikbaar, namelijk: 200 Soft Beige, 201 Classic Beige, 303 Sand en 400 Beige. Er zijn dus niet zo heel veel kleuren en meiden met een hele lichte of donkere huid kunnen deze foundation dus niet gebruiken, jammer.

rimmel3

rimmel4

In het flesje ziet de foundation er behoorlijk donker uit en ik twijfelde meteen of deze kleur wel matched met mijn eigen teint. Helaas is de foundation een klein beetje te donker voor mij maar toch heb ik besloten om dit product te testen…

De foundation heeft een prettige geur, redelijk subtiel en eenmaal aangebracht blijft er weinig over van de geur. De substantie is redelijk dik en breng ik het liefste aan met een buffing kwast. De foundation laat zich redelijk makkelijk gelijkmatig aanbrengen. Toch merkte ik wel dat deze foundation niet heel geschikt is voor een droge huid, het product ging zich een klein beetje ophopen bij droge plekjes. De foundation dekt wel heel goed en daar heb je eigenlijk helemaal niet veel product voor nodig, twee kleine pompjes waren voldoende om mijn gehele gezicht te bedekken. De foundation geeft een natuurlijk semi-matte finish aan mijn huid, het is bij mijn (droge) huid niet nodig om mijn gezicht nog af te poederen.

rimmelvoorenna

Links zonder make up, rechts met de Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation

Aan de voor en na foto’s kun je zien dat de foundation een mooi effect geeft. De foundation bedekt goed mijn rode vlekjes en mijn huid ziet er meteen een stuk egaler uit. Helaas kun je wel zien aan mijn hals dat er toch wat kleurverschil is, de foundation is net iets te donker voor mijn huid.

rimmelna

En dit is de foundation in combinatie met de rest van mijn make up, de foundation geeft zeker wel een mooi effect en daarom baal ik des te meer dat die net iets te donker voor mij is. Wel moet ik echt uitkijken dat de foundation niet ophoopt bij mijn droge plekjes want dit geeft een klein beetje een ‘pancake’ effect. Zelf denk ik dat deze foundation het meest geschikt is voor een normale tot vette huid. Ik weet niet of de Lasting Finish 25 Hour Foundation echt 25 uur blijft zitten, ik bedoel wie draagt nu 25 uur lang dezelfde foundation? Toch kan ik wel vertellen dat de foundation de hele dag (9 uur) perfect is blijven zitten, best netjes!

De Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation ligt nu in de winkels en kost €12,99.

87 Comments on Rimmel Lasting Finish 25 hour foundation

 1. Mirne
  16 september 2014 at 10:35 (8 jaar ago)

  Ik vind hem iets te oranje, daar ben ik altijd een beetje bang voor.

 2. Ines
  16 september 2014 at 18:38 (8 jaar ago)

  Jammer dat hij zo donker is!

 3. Manon
  16 september 2014 at 19:07 (8 jaar ago)

  Jammer dat die zo donker is

 4. Lies
  16 september 2014 at 19:49 (8 jaar ago)

  Wat jammer dat die te donker is! Ik heb zelf ook een hele lichte en droge huid, dus ik zou er dan helaas ook weinig aan hebben.