The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash

Vandaag heb ik voor jullie een review over een nieuw product van The Body Shop, namelijk: Tea Tree Cool & Creamy Wash’. Dit product kreeg ik alweer een tijdje geleden thuis gestuurd en kwam eigenlijk op het juiste moment. Mijn huid was nogal onrustig met veel puistjes en roodheden. De ‘Tea Tree Cool & Creamy Wash’ is vooral heel geschikt voor de vette en/of onzuivere huid. Mijn huid is eigenlijk alles behalve vet en daarom was ik toch wel een klein beetje huiverig om dit product te testen, maar alles voor de site toch?

Eerst even wat meer productinfo…

Tea Tree Cool and Creamy Wash is een diep reinigende, romige cleanser voor dagelijks gebruik. Dit is een cleanser geschikt voor iedereen met een vette en/of onzuivere huid. De huid voelt naderhand schoon en zacht aan. De face wash bestrijdt en voorkomt onzuiverheden door Tea Tree, één van de meest krachtige anti-bacteriele werkstoffen uit de natuur. Ook bevat dit product verschillende oliën waardoor de huid wordt gevoed. Ten slotte is er ook nog een vleugje menthol aan de face wash toegevoegd voor een verkoelend effect!

De TTC&CW (ik heb het maar even afgekort voor het gemak) zit in een tube en bevat 100 ml. De tube ziet er leuk uit, heel erg ‘The Body Shop’ als je snapt wat ik bedoel. Een tube is één van mijn favoriete verpakkingen, het is namelijk heel hygiënisch en het product zelf is makkelijk te doseren.

Het product ruikt vrij sterk naar Tea Tree en je ruikt inderdaad ook een vleugje menthol. De cleanser is heel dik en romig, niet de structuur die ik gewend ben van een face wash. De TTC&CW staat bij mij in de badkamer en heb ik de afgelopen tijd elke avond voor het slapen gaan gebruikt.

De cleanser breng je aan op een natte huid en vervolgens masseer je het product in je huid. Vervolgens spoel je het na met wat water. De eerste keer dat ik dit product gebruikte schrok ik nogal, ik had echt het gevoel dat mijn huid in brand stond. Dit komt natuurlijk door het toegevoegde menthol wat een koel (wat dus branderig aanvoelt) effect geeft. Dit gevoel gaat trouwens redelijk snel weer weg. Na een paar dagen was ik wel gewend aan het ‘koele’ effect en nu vind ik het zelfs wel prettig. Op warme dagen is het vast ook een heerlijk gevoel. Na het gebruik voelt mijn huid fris, zacht en niet trekkerig aan. Vooral over dat laatste was ik aangenaam verrast. Mijn huid is namelijk heel erg droog en voelt snel trekkerig aan wanneer ik een face wash gebruik. Gelukkig heb ik dit niet met ‘TTC&CW’, mijn huid voelt juist heel lekker zacht en schoon aan.

Is mijn huid er beter op geworden? Een heel groot verschil zie ik niet, toch merk ik wel dat mijn huid iets minder onrustig is geworden, vooral rode kleine vlekjes zijn verdwenen. Ik moet er wel even bij vertellen dat ik dit product ongeveer nu 20 dagen gebruik, wat een redelijk korte tijd is voor het uittesten van een huidverzorgingsproduct. Tot nu toe ben ik eigenlijk heel erg tevreden! Dit product kan ik zeker aanraden voor mensen die last hebben van een onrustige vette huid.

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash kost €9,- .

88 Comments on The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash

 1. Ashleey
  16 april 2013 at 07:30 (10 jaar ago)

  Jammer dat je niet heel veel merkt, maar wel dat je huid wat rustiger is 🙂

 2. Ingeborg
  16 april 2013 at 07:35 (10 jaar ago)

  Hij klinkt best goed! Wel jammer van het branderige gevoel, daar hou ik persoonlijk niet van.

 3. Mirjam
  16 april 2013 at 07:37 (10 jaar ago)

  Het lijkt mij een heel fijn product, vind hem ook niet super duur 🙂

 4. Martina
  16 april 2013 at 07:44 (10 jaar ago)

  Klinkt prima, maar ik gebruik op het moment een philosophy face wash!

 5. Charile
  16 april 2013 at 07:56 (10 jaar ago)

  Klinkt goed 🙂

 6. femketje
  16 april 2013 at 08:45 (10 jaar ago)

  Hij lijkt me toch best fijn ;3

 7. Ilona -Kleedmeaan.nl
  16 april 2013 at 09:11 (10 jaar ago)

  Het klinkt als een redelijk fijn product!

 8. Edith
  16 april 2013 at 09:53 (10 jaar ago)

  Lijkt me een heel fijn product voor mijn huid!

 9. Kirsten
  16 april 2013 at 14:21 (10 jaar ago)

  klinkt goed (:!

 10. Axelle
  16 april 2013 at 18:48 (10 jaar ago)

  klinkt heel erg goed!

 11. Jana
  16 april 2013 at 20:02 (10 jaar ago)

  Klinkt best goed 😀 x

 12. Nena
  16 april 2013 at 21:32 (10 jaar ago)

  Lijkt mij wel fijn! x