Review: Orabrush, voor een frisse adem!

Dat je minstens twee keer per dag je tanden moet poetsen, dat weten en doen we waarschijnlijk allemaal. Maar wist je ook dat het poetsen van je tong belangrijk is? Op de achterkant van je tong blijft veel viezigheid plakken en dit kan een onprettige geur veroorzaken. Dus ook al poets jij je tanden dagelijks dan nog kun je een slechte adem hebben. Een aantal weken geleden ontving ik een Orabrush + Tongue Foam en ik heb deze producten een tijdje getest, vandaag voor jullie een review.

Maar eerst, wist je dat bij 9 op de 10 mensen die onprettig uit de mond ruiken de oorzaak ligt bij een witgelig laagje plak op de achterkant van de tong? Jep, dat klinkt best wel smerig en dat is het eigenlijk ook. In Nederland zijn maar weinig mensen die hun tong reinigen terwijl dat vaak de oorzaak is van een slechte adem. De Orabrush kan dus een goede oplossing zijn…

Eerst even wat meer info over de Orabrush:

The Orabrush Tongreiniger heeft zeer effectieve kleine borstelhaartjes. Hierdoor bereikt The Orabrush óók de bacteriën die zich in de kleine groeven van je tong bevinden. Bacteriën borstel je met gemak naar de oppervlakte van je tong. Vervolgens verwijder je het onsmakelijke resultaat met het schrapertje. Vies? Ja, maar zo zie je dat het werkt.

De Orabrush werkt het beste in combinatie met de Tongue Foam:

De tongfoam verwijdert je tongplak extra grondig door de antibacteriële werking. De ingrediënten Kamille, Salie en Goudsbloem zorgen voor ontsmetting, ontstekingsremming en verzachting. Bovendien geeft de Menthol smaak een langdurig gevoel van frisheid in de mond.

De Orabrush kun je dus het beste combineren met de speciale Tongue Foam. Hierboven zie je de twee producten en ik ontving een mooie knalroze Orabrush, dat ziet er vrolijk uit!

Op de achterkant van de verpakking vind je handige instructies hoe je het beste de Orabrush kunt gebruiken. Na 3 tot 4 maanden is het verstandig om de Orabrush te vervangen…

De afgelopen weken heb ik elke ochtend en avond de Orabrush gebruikt na het poetsen van mijn tanden, het is een vast ritueel geworden. De eerste keer schrok ik best wel van de viezigheid op mijn tong en ik begrijp heel goed dat je daar eventueel een slechte adem van kunt krijgen. Na het borstelen van mijn tong voelt mijn mond heerlijk fris aan en helemaal in combinatie met de Tongue Foam. In het begin moest ik wel een klein beetje wennen aan de smaak van de foam maar het went gelukkig snel. Wat ik nu trouwens best apart vind is dat tandenpoetsen, flossen en spoelen met mondwater heel gewoon is maar dat we de tong overslaan, terwijl daar nou juist veel bacteriën op nestelen en het kost niet eens veel tijd.

Nieuwsgierig geworden? De Orabrush + Tongue Foam zijn te koop op Orabrush.nl en het setje kost tijdelijk €14,99.

 

Dit vind je vast ook leuk...

7 Comments on Review: Orabrush, voor een frisse adem!

 1. Sofie
  7 november 2013 at 08:33 (6 jaar ago)

  Klinkt goed! Handig product :)

  Beantwoorden
 2. Laurien
  7 november 2013 at 09:05 (6 jaar ago)

  Goede tip! Ik heb meteen de romantic besteld voor mij en mijn vriend! :)

  Beantwoorden
 3. femketje
  7 november 2013 at 12:28 (6 jaar ago)

  ik heb op de achterkant van mijn tandenborstel zo’n tong schraap dingetje :3

  Beantwoorden
 4. Kim
  7 november 2013 at 21:29 (6 jaar ago)

  Dit wil ik ook wel eens proberen!

  Beantwoorden
 5. me
  8 november 2013 at 00:13 (6 jaar ago)

  Ik trek er wel de tongschraper overheen, werkt voor mij prima.

  Beantwoorden
 6. Stephanie
  13 november 2013 at 20:47 (6 jaar ago)

  Goed artikel! Ik poets mijn tong altijd mee + ik gebruik Listerine en O7 active mondspoelmiddel! Dit product lijkt me ook heel handig!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *