Hema Long Lasting Colour + Caring Topcoat

Hema Long Lasting Colour + Caring Topcoat

Steeds vaker ga ik voor kleur op de lippen. Ik vind het mooi om mijn ooglook rustig te houden en de nadruk te leggen op mijn mond. Toch hebben gekleurde lippen een nadeel, je moet namelijk vaak gedurende de dag je lippen blijven bijwerken. Op zich is dit niet een heel groot probleem maar je bent natuurlijk niet continu in de gelegenheid omdat te doen. Daarom hou ik wel van long lasting lipproducten. Hema heeft sinds kort 8 nieuwe ‘Long Lasting Colour’ met een daarbij behorende’ Caring Topcoat’. Tijd om deze eens uit te testen, zijn ze namelijk echt long lasting en hoe zijn ze verder?

Dit zijn ze, de Long Lasting Colour en de Caring Topcoat. Beide producten worden trouwens los van elkaar verkocht dus je hoeft ze niet per se met elkaar te combineren, ook al vind ik dat wel een aanrader. De verpakkingen zien er simpel uit en wat mij betreft ‘echt Hema!’.

Hieronder zie je de Long Lasting Colour in de kleur ‘108’, jammer dat het lipproduct geen naam heeft, ik vind nummers altijd zo ‘niets zeggend’. Het is in ieder geval een dieprode kleur. Zo op het eerste gezicht lijkt dit een lipgloss, dit is het niet. Het is echt wel een soort van lipstick/stain, de kleur is enorm goed gepigmenteerd en trekt als ware ook in je lippen waardoor die natuurlijk long lasting wordt.

Persoonlijk vind ik de applicator heel fijn werken, ik kan heel nauwkeurig mijn lippen voorzien van een mooie rode kleur zonder uit te schieten. Gelukkig maar, want uitschieters kunnen zorgen voor rode vlekken gezien die vrij snel ‘in de huid trekt’. Hieronder zie je de kleur en zoals je kunt zien is de kleur mat, helemaal trendy.

Hieronder draag ik de kleur op mijn lippen en zoals je kunt zien heeft de Long Lasting Colour een hele matte finish. De lipstick/stain voelt niet heel fijn aan mijn lippen, een beetje een droog trekkerig gevoel. Maar, samen met de ‘Caring Topcoat’ voelt het een stuk aangenamer. Het droge gevoel gaat meteen weg, daarom zou ik beide producten willen aanraden zodat je het kunt combineren…

De Caring Topcoat is een transparante stick die je over je lipstick/stain aan kunt brengen. Het product werkt heel fijn, doordat de stick vrij smal is. De Caring Topcoat voelt meteen heel prettig aan op mijn lippen, heel verzorgend en voedend. Het zorgt er ook voor dat je lippen meer gaan glanzen en zelf vind ik dit een erg mooi effect. Hieronder heb ik de Long Lasting Colour geswatched met daaroverheen de Caring Topcoat. Om te testen of dit product tegen een stootje kan heb ik een tijdje mijn arm onder de kraan gehouden. Zoals je kunt zien zit de swatch er nog perfect op!

Hieronder een foto van mijn lippen met de Long Lasting Colour in combinatie met de Caring Topcoat, zoals je ziet glanst het meer. Nu zijn jullie natuurlijk ook erg benieuwd geworden hoe long lasting dit product eigenlijk is. In de ochtend bracht ik de Long Lasting aan op mijn lippen en gedurende dag heb ik af en toe even de Caring Topcoat aangebracht omdat deze wel redelijk snel verdwijnt als je drinkt en eet. De Caring Colour daarentegen blijft super goed zitten en kan toch echt wel zeggen dat die minimaal 5 uur lang perfect op mijn lippen heeft gezeten. Het is dus duidelijk dat de Hema niet liegt over dit product, het is inderdaad ‘long lasting’ en misschien is dat nog wel een understatement…

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik heel enthousiast over deze twee producten. Ben jij op zoek naar een long lasting lipproduct voor een klein prijsje dan zou ik zeker even een kijkje nemen bij Hema. De Long Lasting Colour kost €4,- en de Caring Topcoat €3,-.