Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

In een restaurant eten tijdens de kerstdagen, dat wordt het dit jaar helaas niet. Er zit niks anders op dan zelf de keuken induiken en een 3, 4, 5 of 6-gangen diner in elkaar flansen. Maar zie je dat niet zitten dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om eten af te halen of laten bezorgen, zo support je ook nog de plaatselijke horeca! Maar de tafel dekken, dat is toch wel iets wat je echt zelf moet doen. Daarom heb ik hieronder allerlei leuke tips en inspiratie verzameld voor het decoreren van je kerstdiner tafel wat niet veel geld kost maar het oog wil uiteraard ook wat!

Kies voor groen!

Mooi kerstgroen is niet lelijk, koop een aantal takken eucalyptus, knip wat stukjes uit je kerstboom (op onopvallende plekken) of haal mooie Ilex takken in huis. Hiermee kun je zoals je hieronder ziet de tafel mooi aankleden, zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten…

groen

Maak mooie naamkaartjes

Ook al is je tafel dit keer misschien minder vol qua eters, je kunt alsnog naamkaartjes maken voor iedereen aan tafel. Dit geeft een leuk en persoonlijk effect en iedereen voelt zicht nét wat meer speciaal.

naamkaartjes

Kaarsen, kaarsen en nog meer kaarsen

Kaarsen mogen uiteraard niet ontbreken op de kersttafel. Hier creeer je direct een hele fijne sfeer mee en het geeft letterlijk en figuurlijk warmte. Of je nu gaat voor waxinelichtjes in leuke potjes of kaarsen in een kandelaren of flessen, hoe meer hoe beter!

kaarsen

Maak een menu kaart

Ook vind ik het altijd ontzettend leuk staan wanneer er op de tafel voor iedereen een menu kaartje ligt. Dit kun je met de hand doen op mooi dik karton maar je kunt het natuurlijk ook uitprinten. Op websites zoals Pinterest vind je ontzettend veel mooie gratis printables die je als voorbeeld kunt gebruiken. Een menukaart geeft wat mij betreft net dat beetje extra…

menu

Hopelijk heb je wat inspiratie voor het stylen van de kersttafel gekregen…

Comments are closed.