Wat zijn de vloerentrends voor 2019?

Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op alles wat met interieur te maken heeft. De afgelopen jaren heb ik regelmatig een wooninspiratie artikel geplaatst maar eigenlijk heb ik nog nooit over vloeren geschreven. En dat terwijl een vloer ontzettend bepalend is voor je interieur. Een mooie vloer geeft veel sfeer aan je woning en is een goede basis bij het verder inrichten van je huis. Je hebt allerlei verschillende vloeren én in dit artikel laat ik je zien wat de vloerentrends zijn voor 2019…

Kies voor natuurlijke materialen

Wat je nu veel ziet qua vloeren is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk dan aan massief hout of natuursteen zoals marmer. Deze vloeren hebben echter wel een flink prijskaartje maar gelukkig heb je ook andere soorten vloeren die een natuurlijke uitstraling geven, maar die een stuk betaalbaarder zijn zoals; laminaat en een PVC vloer. Iedereen kan in principe zo’n vloer leggen en dat scheelt uiteindelijk ook weer in de kosten.

visgraatvloer

Ga voor een visgraatvloer

De visgraatvloer heeft z’n comeback gemaakt en wat vind ik dit prachtige vloeren. Deze vloer geeft een prachtige luxe uitstraling aan je huis en gelukkig is een visgraatvloer tegenwoordig goed betaalbaar. Een massief houten visgraatvloer is misschien wel het allermooiste maar is niet per se voor elke huishouden de meest praktische keuze. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg merken die ook laminaat en PVC visgraatvloeren aanbieden. Deze variant is ook direct een stukje betaalbaarder, zeer duurzaam, makkelijk te onderhouden en daarnaast is deze vloer met wat tips goed zelf te leggen.

vloer met patroon

Maak gebruik van patronen in je vloer

Een vloer met een visgraatpatroon is dus heel hip maar je kunt ook voor iets uniekers gaan. Kies bijvoorbeeld voor andere patronen in je vloer, zoals bijvoorbeeld een Weense punt, vlechtpatroon of de Hongaarse punt. Je kunt kiezen voor een massief houten vloer en dat laten leggen door een specialist maar je kunt ook zelf een vloer leggen met patroon. Kies dan bijvoorbeeld voor een vloer van PVC, die is daar erg geschikt voor. Dit vereist wel iets meer ervaring maar is in ieder geval een leuke uitdaging! Je kunt het jezelf ook iets makkelijker maken door een PVC vloer te kiezen die al in een bepaalde vorm gesneden is, zo zie je veel hexagon vormen wat ik persoonlijk erg leuk vind voor in de keuken of hal.

bredeplankenvloer

Een robuuste uitstraling met brede planken

Of je nu een vloer laat leggen of dat je zelf een vloer legt, ga voor brede planken wanneer je deze in de lengte of breedte wilt (laten) leggen. Dit is op dit moment een grote trend en brede planken geven een stoere en robuuste uitstraling aan je interieur. Daarnaast zijn brede planken met veel woonstijlen te combineren en geven ze een hele natuurlijke feeling aan je interieur. Nog een bijkomend voordeel, de brede planken zijn gemakkelijk en snel zelf te leggen.

gietvloer

Kies voor een gietvloer voor een stoer interieur

De gietvloer zie je ook nog steeds veelvuldig voorbijkomen en vind ik erg mooi. Een gietvloer geeft een hele stoere maar strakke look aan je huis en is daarnaast heel gemakkelijk in onderhoud en zeer slijtvast. Het wordt niet voor niks veel gebruikt als horeca- en industrievloeren, juist vanwege deze eigenschappen. Je kunt een gietvloer in veel verschillende kleuren en afwerkingen krijgen. Zo kun je voor een egale vloer gaan in één kleur maar wil je gaan voor een iets levendigere look, ga dan bijvoorbeeld voor een stoere beton afwerking.

Mijn persoonlijke favoriete trend is toch wel de visgraatvloer, stiekem droom ik hier wel een beetje van. Ik ben heel benieuwd wat jij een mooie vloertrend vindt?

Comments are closed.