Inspiratie voor een koffiecorner in huis

Ongeveer het eerste wat ik doe wanneer ik wakker ben is het drinken van een lekkere kop koffie. Een goed kopje koffie is voor mij een latte macchiato met een beetje karamel siroop. Over het algemeen drink ik maar één kop koffie per dag en daarom mag deze best wat uitgebreider en extra lekker zijn. We hebben al een tijdje een automatische koffiemachine in huis die ons heel goed bevalt en sinds een aantal maanden hebben we een heuse koffiecorner in de keuken. Ik vind een koffiecorner in huis super leuk staan en vandaag deel ik inspiratie hoe jij ook zo’n leuk hoekje kunt creëren…

De inspiratie begin ik uiteraard met een foto van de koffiecorner in ons huis. Mijn schoonvader maakte een plank van eikenhout precies op maat en deze hebben we zwevend aan de muur bevestigd. Op de plank staat natuurlijk onze koffiemachine, die overigens heel fijn en goed is en vind ik zeker een aanrader. Naast de koffiemachine staat een melkopschuimer van Senseo waar ik ook heel blij en tevreden mee ben, deze heeft overigens ook veel positieve reviews. Het opschuimen van de melk deed ik eerst altijd met de hand maar dit apparaat heeft mijn leven een stuk eenvoudiger gemaakt!

indusignsmagneetbord

Natuurlijk mogen mooie accessoires niet ontbreken en wij hebben een super mooie Indusigns magneetbord van een olievat aan de muur hangen. Dit leuke bedrijf maakt unieke producten die zijn samengesteld uit gerecyclede items. Van de olievaten maken ze bijvoorbeeld hondenmanden of hanglampen, en om niks weg te gooien hebben ze ook de deksels in een nieuw jasje gestoken met als resultaat dit té leuke magneetbord. Mocht je interesse hebben in een magneetbord, dan kun je via de Instagram van Indusigns een privé berichtje sturen voor meer informatie. Aan de magneetbord hebben wij leuke foto’s en kaartjes gehangen wat zorgt voor een gezellige en persoonlijke sfeer.

In de hoek boven de plank hebben wij een plantenhanger met daarin twee verschillende hangplanten die het ontzettend goed doen en die je bijna letterlijk kunt zien groeien. Heel af en toe moet ik de planten snoeien omdat ze anders wel heel lang en weelderig worden. Op de houten plank staat nog een rond dienblad met daarin wat essentials voor het maken van een kop koffie zoals; glazen, karamelsiroop en een melkkannetje. Onder de plank hebben wij een mooie design prullenbak van Brabantia die ook zeker gezien mag worden!

Hieronder heb ik nog wat leuke foto’s verzameld van mooie koffiecorners voor nog meer inspiratie.

koffiecorner

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of jij wel eens hebt overwogen om een koffiecorner in huis te maken, of heb je er ook al één? Laat het mij vooral weten hieronder bij de reacties. 

Comments are closed.