Hoe koop je een goedkope keuken?

Ben je net verhuisd en zou je graag een nieuwe keuken willen maar is het budget bijna op? Of hangen de deurtjes scheef in de kastjes en is je keuken eigenlijk aan vervanging toe maar zit je niet ruim in de slappe was? Misschien denk je dan dat je tegen die lelijke keuken aan moet blijven kijken totdat je er financieel weer wat ruimer bij zit, want doorgaans zijn keukens niet bepaald goedkoop in de aanschaf. Maar gelukkig is dat niet nodig. Je kunt namelijk een hele complete keuken kopen voor een schappelijke prijs. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en ben je benieuwd hoe je dat dan moet aanpakken? In dit artikel lees je een goedkope nieuwe keuken kunt kopen.

Hoe stel ik mijn keuken zo goedkoop mogelijk samen?

Uit welke elementen bestaat jouw keuken? Hoeveel ruimte heb je in jouw keuken en hoe ziet de keuken eruit? Misschien vind je het belangrijk om twee wasbakken te hebben, of vind je het belangrijk dat er ook een vaatwasmachine in de keuken aanwezig moet zijn. Als de keuken wat groter is dan heb je misschien ook ruimte voor een eettafel en stoelen. Het kopen van een goedkope keuken begint met een lijst te maken van de dingen die jij belangrijk vindt in een keuken.

keuken2

Hoe deel je jouw goedkope keuken in?

Als je weet uit welke onderdelen jouw ideale keuken bestaat, kun je gaan kijken of het allemaal past. Heb je een hele ruime keuken dan is dat waarschijnlijk geen probleem, maar als je wat kleiner woont moet je misschien onderdelen schrappen of juist slim combineren. Combineer bijvoorbeeld een oven met een magnetron in een combimagnetron. Dat neemt niet alleen minder ruimte in beslag, het is ook nog eens een stuk goedkoper. Het helpt om een plattegrondje van de keuken te tekenen om te bepalen of alles wel past. Misschien ben je dus al een heel stuk minder duur uit omdat het 6-pits gasstel wat je zo mooi vindt helemaal niet in jouw keuken past.

Zoek naar een goedkoper alternatief

Je kunt ook besparen op het materiaal waarvan de keuken is gemaakt. Roestvrijstaal of massief marmer als materiaal voor het aanrechtblad ziet er prachtig uit, maar is duur in de aanschaf. Je kunt ook voor een goedkoper alternatief kiezen zoals een aanrechtblad van fineer of kunststof. Datzelfde geldt ook voor de keukenkastjes. Massief gelakt hout is bijvoorbeeld erg prijzig. Maar je kunt al hele mooie kasten vinden die met een matte laag fineer bekleed zijn. Dat scheelt weer een hoop geld. Voor enkele verschillende modellen van goedkope keukens kun je eens bij Kitchenettesdirect kijken.

keuken3

Kijk en vergelijk

Nadat je gekeken hebt of er goedkopere alternatieven voor bijvoorbeeld het materiaal van de keukenkastjes vraag je bij zoveel mogelijk aanbieders de prijzen op van de losse keukenonderdelen. Vervolgens vergelijk je de prijzen, en kies je de goedkoopste. Je bent wat meer tijd kwijt dan als je naar een aanbieder van keukens stapt en daar een complete keuken bestelt. Maar door slim te kiezen en tijd te investeren om te onderzoeken wat er waar en voor welke prijs wordt aangeboden is het mogelijk om een goedkope keuken te kopen.

 

Comments are closed.