Van droog naar gezond haar met deze producten!

Van droog naar gezond haar met deze producten!

haarproducten1

Onlangs besloot ik mijn haar wat lichter te gaan maken, soms is het gewoon tijd voor verandering. Ik bekeek een hoop ‘blondeer tutorials’ via YouTube en vervolgens kocht ik een product om mijn haar te blonderen. Ik besloot om vooral de onderkanten lichter te maken, een soort van balayage, omdat ik het mooier vind om een donkere aanzet te hebben. Het is natuurlijk best wel tricky om zoiets zelf te doen maar ik ging er gewoon voor! Gelukkig heeft het goed uitgepakt en mijn haar is een stuk lichter geworden zonder een oranje of gele waas, helemaal top!

Het product wat ik heb gebruikt voor het blonderen bevatte geen ammoniak, toch is mijn haar wel wat droog geworden en het kon zeker een oppepper gebruiken. Heel toevallig werd ik rond dezelfde tijd benaderd door Salontopper.nl, dit is een webshop die de allerbeste verzorgende haarproducten verkoopt. Ze hebben een super fijne service, mooie en goede haarproducten, een snelle levering en ze bieden zelfs SameDay Delivery aan. Hoe fijn! Ik mocht een aantal producten uitzoeken van Salontopper en ik besloot deze uitgebreid te gaan testen en hieronder kun je er alles over lezen…

haarproduct5

Olaplex No.3

Over Olaplex heb ik al heel veel goede reviews gelezen en ik was hier dus super benieuwd naar. Ik ontving de Olaplex No.3 en dit is een ideaal product voor thuisgebruik. Olaplex No. 3 heeft dezelfde bestanddelen als de Olaplex No.1 en No.2, deze beide producten worden vaak gebruikt bij de kapper. Het voordeel van de no.3 is dat je deze tussen de kappersbehandelingen kunt gebruiken om je haar in goede conditie te houden. Dit haarproduct zorgt ervoor dat verbroken zwavelbruggen weer worden verbonden met elkaar en hierdoor krijgt het haar weer meer sterkte en veerkracht. Ook zorgt Olaplex No.3 voor meer glans en het merk maakt geen gebruik van siliconen, polymeren of oliën.

Olaplex No.3 is verkrijgbaar in twee verschillende maten, 100 en 250 ml. Voordat je het haar gaat wassen, breng je de Olaplex aan op handdoekdroog haar en het product laat je minimaal 10 minuten in je haar trekken. Wanneer je dit product gebruikt moet je dus wel even lekker de tijd ervoor nemen. Het is de bedoeling dat je een ruime hoeveelheid aanbrengt en ik masseer het altijd door mijn hele haar maar in de punten smeer ik wat extra. Wat mij direct opvalt is dat het product heel lekker ruikt en dat is voor mij een hele grote pluspunt, ik vind het namelijk heerlijk als je haar na het douchen lekker ruikt. Na zo’n 10 minuten kun je de Olaplex uitspoelen en je haar voelt dan heel lekker zacht aan. Daarna kun je verder gaan met een shampoo en eventueel een conditioner.

Ik heb de Olaplex No.3 nu meerdere keren gebruikt en ik merk zeker verschil. Mijn haar ziet er namelijk minder droog en broos uit, het glanst meer en het ziet er gewoon een stuk gezonder uit. Een fantastisch product wat mij betreft en een absolute aanrader wanneer je haar een oppepper kan gebruiken. OIaplex No.3 (100 ml) kost €29,95.

haarproduct2

Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant

Een goede shampoo is natuurlijk ook een must wanneer je haar wel wat extra verzorging kan gebruiken. De Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant is een shampoo die zorgt dat je haar sterker wordt en is heel geschikt voor fijn en zwak haar dat gevoelig is voor uitval. De formule in deze shampoo is dus ideaal voor fijn of vettig haar en verzorgt het op een zachte manier vanaf de wortel tot aan de punten.

Ik ben zelf altijd geneigd om te veel shampoo te gebruiken, bij deze van Kérastase heb ik hier extra goed opgelet. Iedere keer pakte ik een hoeveelheid ter grootte van een 1 Euro munt. Daarnaast raden ze ook aan om deze shampoo na het uitspoelen nogmaals aan te brengen zodat de eigenschappen in de shampoo hun werk extra goed kunnen doen. Dit heb ik dus ook zeker gedaan voor een zo’n goed mogelijk resultaat. De shampoo heeft net als de Olaplex een fantastische geur, het doet mij een beetje denken aan de geur van sinaasappel. Het product breng je aan op goed nat haar en masseer je even goed in, de shampoo schuimt lekker en laat zich makkelijk uitspoelen. Mijn haar is na gebruik super zacht en glanzend en ruikt ook nog eens top! De Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant (250 ml) kost €16,45.

haarproduct6

Davines OI Hair Butter

Ten slotte heb ik nog een heel fijn product mogen testen, namelijk de Davines OI Hair Butter. Als je het trouwens hebt over lekker ruikende haarproducten, dan is deze haarboter hier een goed voorbeeld van. Deze haarboter voedt het haar intensief, maakt het zijdezacht en glanzend en daarnaast is het een goede bestrijder van pluis in je haar. Daarnaast is dit product Sulfaat- en parabenenvrij en bevat o.a. Roucou-olie wat afkomstig is uit het Amazone gebied en bevat een hoge dosis bètacaroteen. Hierdoor heeft de haarboter een antioxiderende en herstructurerende werking en daarbij vermindert het celbeschadiging door UV-stralen. 

Dit product kun je op verschillende manieren gebruiken. Wanneer je middelmatig tot dik haar hebt breng je het product op handdoekdroog haar en laat je het 5 tot 10 minuten intrekken. Bij middelmatig tot fijn haar breng je het aan op droog haar en laat je het 10 minuten inwerken. Daarna spoel je de haarboter uit en ga je verder met je shampoo. Voor extra verzorging kun je het product ook voor en na het wassen aanbrengen.

Ik heb redelijk veel haar maar wel fijn en daarom heb ik ervoor gekozen om het Davines OI Hair Butter op droog haar aan te brengen, dit doe ik dan voordat ik ga douchen. Het product is heel romig en voelt heel rijk aan en zoals ik al schreef, het ruikt heerlijk! Het product is redelijk dik van substantie, dus je hoeft niet bang te zijn dat het gaat druppen. Het product kun je na 10 minuten makkelijk uitspoelen en daarna ga je dus weer verder met de rest van je haarroutine.

Ook bij dit product merk ik dat mijn haar er gezonder uitziet en aanvoelt. Mijn haar glanst nét wat meer en de droge punten zijn verleden tijd. Dit product gebruik ik ongeveer 1 keer per week en bevalt dus super goed. Davines OI Hair Butter (250 ml) €24,95.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik meer dan tevreden over de bovenstaande haarproducten. Mijn haar is absoluut opgeknapt en ziet er weer vitaal uit. Bij Salontopper.nl heb je ontzettend veel haarproducten van verschillende merken voor een scherpe prijs, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.